PREMIUM
Michelinster valt pardoes in Bergambacht, maar is nog niet geland bij de chef-kok in maf coronajaar
Steden als Utrecht smachten er al jaren naar. In Bergambacht is er zomaar eentje uit de hemel gevallen. Pieters Restaurant heeft een Michelinster.
Delen per e-mail
Zaterdagochtend stond Pieter de Ronde (58) thuis in Berkenwoude onder de douche toen zijn mobiel ging. En gelijk stroomden de berichtjes binnen. Ping, ping, ping. ,,Man, ik dacht dat de tent in de fik stond. Toen zag ik de appjes, vraagtekens en foto’s uit de appstore van de Engelse versie van de Michelingids. New star. Bergambacht. Of all places. Ik kon het eerst niet geloven. Dacht dat het gefotoshopt was. Geweldig.‘’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Een duurzaam interieur met tweedehands meubels: waar moet je op letten?
Het wordt steeds populairder om tweedehands meubels te kopen, maar waar moet je nu opletten voordat je de portemonnee trekt voor die vintage kledingkast. -
Dit zijn de beste smartwatches van dit moment
Smartwatches worden steeds slimmer en gevarieerder, maar welke kun je het beste kopen? We zetten samen met de redactie van Tweakers de beste opties van verschillende merken op een rij. -
Koken & eten
Darter Aubergenius luidt Nederlands aubergineseizoen in: ‘Als ik blij ben, denk ik aan aubergines’
Veel mensen weten het niet, maar begin april begint het Nederlandse aubergineseizoen. Nederlandse supermarkten stappen dan over op aubergines van eigen bodem. Lekker lokaal en duurzaam, vinden teler Dennis van Luijk en auberginefan Dirk van Duijvenbode. -
Gezelligheid én een gratis kom soep, wie wil dat niet? Er is alleen nog hulp in de keuken nodig
Bewoners van de flat aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland worden woensdag getrakteerd op een smakelijke kom soep. Als Bezoek op de Stoep genoeg vrijwilligers vindt, tenminste. Kok Pierrôt van Straten en zijn team zoeken hulp in de keuken én uitdelers. -
Dragons' Den
Investeren in stilgevallen festivalbranche? De Dragons durven het aan met deze start-up
De barman in je broekzak. Zo omschreef Dragons’ Den-deelnemer Daniel van Drunen zijn dienst die luistert naar de naam Airchip. In de laatste aflevering van het seizoen was te zien hoe hij en zijn compagnon Jan ten Kate op zoek gingen naar een investering van 200.000 euro. Ze overtuigden Won Yip en Nikkie Plessen om beiden 150.000 euro te investeren.
-
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Hoe lang kunnen we nog bananen eten? Hardnekkige schimmel verwoest plantages
Een schimmel die ervoor zorgt dat de bananenplant het loodje legt verspreidt zich over de wereld. Is dit het einde van de banaan? -
PREMIUMKoken & eten
Van eenzame snackbar tot fastfood imperium: Zo legden deze broers de basis voor KFC in Nederland
De laatste meters op weg naar hun gouden jubileum zijn net zo pittig als de kippenvleugels die ze braden. Toch brengen coronacrisis en avondklokrellen Michel en Ron de Kok niet uit koers. Want de grondleggers van Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland zijn zuinig op hun fastfood-imperium, dat door pa in Rotterdam in gang werd gezet. -
PREMIUM
Waarom twee IJsselsteinse mannen zaterdag proberen een ranzig, naar riool stinkend visje weg te werken
Stel je voor, de overtreffende trap van gore putlucht en rottende eieren, gecombineerd met de ongetwijfeld nare textuur van een langdurig gefermenteerd oostzeeharinkje. Dat is waar IJsselsteiners Reniet van Rinsum en Don Kater zich zaterdag aan overgeven. Letterlijk waarschijnlijk.