Miljuschka Witzenhausen tussen de cactussen in Mexico
Volledig scherm
PREMIUM
Miljuschka Witzenhausen tussen de cactussen in Mexico © 24kitchen

Miljuschka in Mexico: We kennen de nacho’s en taco’s, maar er is zoveel meer’

Na trips door Amerika, Vietnam en Japan maakte Miljuschka Witzenhausen ditmaal een culinaire rondreis door Mexico. Over mais, de Maya’s en Mexicaanse misverstanden. ‘Wist je dat Mexico eeuwenlang veganistisch was?’

Net op tijd zette Miljuschka Witzenhausen eind februari voet aan de grond in Nederland. Terug van haar wekenlange reis door Mexico belandde ze plotseling in een heel andere werkelijkheid: die van de coronacrisis. ,,In Mexico-Stad was nog niets te merken, maar op het vliegveld was het al een chaos. Iedereen wilde naar huis. We keken elkaar aan en dachten: hebben wij even geluk gehad.”

 1. Annet zegde baan op om kaaswafels groot te maken, en toen kwam corona: ‘Heb wel een traantje gelaten’
  PREMIUM
  Hoe is het nu met?

  Annet zegde baan op om kaaswafels groot te maken, en toen kwam corona: ‘Heb wel een traantje gelaten’

  Rijendik stonden de klanten vorig jaar op de Goudse kaasmarkt soms voor de kraam van Annet Vreeswijk. Haar kaaswafels vallen in de smaak bij toeristen van over de hele wereld, maar ook steeds meer Gouwenaars weten het hartige alternatief op de aloude stroopwafel te waarderen. Na het annuleren van de wekelijkse kaasmarkt vanwege het coronavirus liet Vreeswijk een traantje, maar ze zit niet stil. Gisteren begon de zoektocht naar een houdbare kaaswafel.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

 • De happer (8%)
 • De likker (2%)
 • De daklichter (63%)
 • De ontleder (24%)
 • De draaier (3%)
17328 stemmen