Volledig scherm
PREMIUM
Ontbijt aan tafel? Geen tijd. © Shutterstock

Millennial eet buiten de deur: ‘Ik blijf liever zo lang mogelijk in bed’

Koken & etenHet ontbijt als gezamenlijk begin van de dag is op zijn retour. Slechts iets meer dan de helft van alle millennials waagt zich aan een ontbijt en dan nog het liefst snel en onderweg.

Hij neemt een stevige hap van zijn broodje met gebakken ei, sausage en een plakje cheddarkaas. De beker yoghurt met cruesli en bessen is al op. Een kop zwarte koffie in meeneembeker staat onaangeroerd, maar gaat zo mee in de auto. ,,Ik was mijn ontbijt vergeten, dus ik had geen keus'', verklaart Sander Rein (33), die vanuit zijn huis net over de grens in Duitsland naar een afspraak in Arnhem rijdt en ontbijt bij de McDonald's in Doetinchem. Hij ontbijt nooit thuis met zijn gezin, want hij blijft liever zo lang mogelijk in bed liggen. Het ontbijt, een paar broodjes en een fles water, gaan normaliter mee in de auto. ,,Maar als de reis lang is, pak ik geregeld nog wat bij een tankstation of de Mac.''

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.