Volledig scherm
© Shutterstock

Mogelijk stukjes metaal en plastic in kipnuggets; McDonald's stopt verkoop

Alle 247 restaurants van McDonald's in Nederland raken komende dagen door hun voorraad kipnuggets heen. Het concern heeft de kipbrokjes van een van de leveranciers afgekeurd omdat er bij de productie mogelijk stukjes metaal of plastic in de snack zijn gekomen.

Woordvoerster Eunice Koekkoek van McDonald's bezweert dat er geen vervuilde stukjes kip zijn verkocht. ,,In ieder geval niet in Nederland.’’ Het buitenlandse bedrijf maakt de beroemde kipstukjes voor meerdere landen. ,,Onze controleurs zagen dat bij het aanbrengen van het tempuralaagje, het deeglaagje, iets niet goed ging met de machine.’’ Onderdelen van de machine zijn zo ‘mogelijk’ onderdeel van de nuggets geworden.

Nadat de controleurs van het van oorsprong Amerikaanse bedrijf de fout hadden ontdekt, werd de productie gestopt en achterhaald welke partijen mogelijk besmet zijn. McDonald's Nederland verkoopt dagelijks honderdduizenden stukjes kip aan de liefhebbers. Het bedrijf met de slechte machines levert de brokjes kip ook aan andere landen. Ook daar kan het gebeuren dat de snack uitverkocht raakt. 

Koekkoek zegt dat de productie van de kipnuggets bij alle leveranciers continu op 40 verschillende punten wordt gecontroleerd en dat McDonald's de voedselveiligheid garandeert. Doordat er voortdurend wordt gecontroleerd zegt het bedrijf er zeker van te zijn dat er geen kipproducten met metaal of plastic erin zijn verkocht.

Volledig scherm
De kipnuggets zijn waarschijnlijk vanaf woensdag weer te krijgen. © Shutterstock
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.