‘Mooiste meisje' Kelly verloor haar stem en richtte zich op haar tweede liefde: goed eten
Koken & etenKelly ter Horst (48) is bekend als achtergrondzangeres en van het programma Het mooiste meisje van de klas. Ze stond op het podium met talloze bekende Nederlandse zangers en zangeressen, maar verloor haar stem. Nu richt ze zich op haar andere liefde: eten. Haar originele kookboek is nu al een succes.
Waarom maakte je dit boek?
,,Ik ben opgegroeid met twee passies: muziek en koken. In de eerste fase van mijn leven heb ik me gericht op muziek. Die tweede liefde is altijd gebleven, maar ik was druk, stond altijd op het podium en daardoor bleven mijn plannen op de plank liggen. Toen mijn stem ermee ophield een paar jaar geleden, heb ik die liefde nieuw leven ingeblazen. Er zijn al zo veel boeken, zeker kookboeken, en ik wilde iets anders doen.”
Hoe is De Smaak van het Leven anders?
,,Ik wilde graag een kookboek maken waarin je je eigen verhaal vertelt. Iedereen heeft wel een herinnering aan een recept of geur uit de keuken van opa en oma. Herinneringen die je terugbrengen in de tijd. Veel mensen bewaren ook recepten in schriften, met knipsels uit tijdschriften. Ik dacht: hoe leuk zou het zijn om dat in één boek samen te brengen. Een boek waarin je al je herinneringen kunt bewaren, waarin je kunt schrijven en plakken.”
Dus het boek is voor iedereen uniek. Maar je hebt ook je eigen verhaal erin verwerkt.
,,Ja, iedereen maakt een eigen eetcarrière door. Van babyhapjes tot wat je net hebt gegeten in een goed restaurant. Alles wat met smaakontwikkeling te maken heeft, komt voorbij. Mijn eigen vader was kok en mijn moeder hobbykok en ik ben opgevoed zonder potjes en pakjes. Het boek bevat een grote variatie aan recepten: voor vegetarische maaltijden, gerechten voor flexitariërs en voor vleeseters. Het is de bedoeling dat jouw carrière er in komt te staan: het wordt een document voor het leven.”
Dat klinkt als een origineel concept.
,,Het past bij mij en ik ben er blij mee. De rode draad in mijn leven is het podium, waar je verbinding maakt met het publiek. En dat wil ik met dit boek ook bereiken. Je kunt het boek ook gebruiken voor een tafelgesprek en met je kinderen of familie praten over eten. Ik heb vragen verwerkt als: wat eet je het liefst als je brak bent of wat vind je van diëten? Of waar kies jij voor: een diner voor twee of een borrel voor tien?”
Is het er al?
,,De presentatie was gisteren en ik heb er al 1200 verkocht, onder andere door pre-orders. Nu ga ik ermee de boer op, want ik heb het in eigen beheer uitgegeven omdat ik geen concessies wilde doen aan de kwaliteit. Gelukkig heb ik een groot netwerk: Jaap Jongbloed (die het tv-programma Het mooiste meisje van de klas presenteert) heeft het eerste exemplaar gekregen. En bij de presentatie was Gerard Ekdom ook te gast. Er zijn in de muziekwereld genoeg mensen die me gaan helpen. En mijn man zit in de sales: we gaan laten zien hoe ondernemers dit boek kunnen inzetten als kerstgeschenk voor hun relaties.”
Kelly ter Horst dook voor de serie Kelly Kookt de keuken in met bekende Nederlanders, zoals Xander de Buisonjé en Frans Duijts:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Koud water of kokend water? Zo kook je je aardappelen het best
Eet jij vaak aardappelen? En hoe maak jij ze dan klaar? De een doet het met kokend water, de ander zet ze met koud water op. Experts geven hun adviezen voor het goed klaarmaken van de pieper. -
Zo deel je zo min mogelijk persoonlijke data met Facebook
Steeds meer mensen maken zich zorgen over wat Facebook met hun persoonlijke data doet. Met onderstaande tips hou je zoveel mogelijk informatie privé. -
Koken & Weten
Activia, Yakult en Vifit zijn heel populair, maar wat doen ze eigenlijk in je buik?
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Is een flesje Yakult beter voor je darmen dan een pak Vifit? -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
Van wangedrag beschuldigde manager van moederbedrijf Thuisbezorgd kan blijven
De van wangedrag beschuldigde operationeel directeur van Just Eat Takeaway Jörg Gerbig mag toch blijven bij de maaltijdbezorger. De raad van commissarissen draagt hem opnieuw voor de functie voor.
-
Eén keer per week boodschappen doen om de kosten te drukken? Niet altijd een goed idee
Budgetteren, sparen en rondkomen: dagelijks hoort budgetcoach Carolien Vos van haar klanten hoe moeilijk dat is en waar mensen tegenaan lopen. Ze deelt deze zomer haar beste tips. Vandaag: een supermarkt vol verleidingen. -
Komt een kok bij de dokter
Rimpels voorkomen: rook niet en let hierop met eten en drinken
In de rubriek Komt een kok bij de dokter gaat chef-kok Ramon Beuk op bezoek bij huisarts Rutger Verhoeff. Hij vraagt hem naar de beste ingrediënten om verschillende situaties te doorstaan. Vandaag: Eten voor een jongere huid. -
Tachtig procent van de Europese automobilisten kent dit waarschuwingssymbool niet
Waarschuwingssymbolen in de auto die aangeven dat er iets mis is, kunnen in de loop van de tijd veranderen, vooral wanneer de techniek aan boord verandert. De opkomst van hybrides en elektrische auto's kan voor een hoop verwarring zorgen.