Volledig scherm
Muizen rennen door Brussels ribbetjesrestaurant Amadeo. © rv

Muizen gespot in bekend Vlaams spareribrestaurant

Een voorbijganger spotte eerder deze week muizen in een populair spareribrestaurant in Brussel. Het is niet de eerste keer dat het restaurant in het nieuws komt door hygiëneproblemen.

De muizen werden gespot door een opmerkzame wandelaar die toevallig langs liep en door het raam de beestjes aan het werk kon zien. In het filmpje is te zien hoe verschillende van de dieren op de vloer van het restaurant door elkaar lopen.

Het is niet de eerste keer dat het restaurant in opspraak komt. Vorig jaar werden de vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem al eens gesloten door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Ook toen zouden er al problemen geweest zijn met ongedierte.

Het FAVV heeft ondertussen de maker van het filmpje gecontacteerd om een klacht in te dienen. Woordvoerster Liesbeth Van De Voorde benadrukt dat er na de sluiting extra controle heeft plaatsgevonden. ,,Als het restaurant opnieuw open gaat, betekent dat dat zij opnieuw aan de voorwaarden voldoen en een bestrijdingsplan voor ongedierte hebben”, klinkt het.

Volledig scherm
restaurant Amadeo © Baert Marc
Volledig scherm
restaurant Amadeo © Baert Marc
Volledig scherm
Restaurant Amadeo werd in de zomer ook al gesloten © Baert Marc
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.