Volledig scherm
© Freek Haverman

Na de krokodel is er nu de Sinterdel

Een frikandel in de vorm van de letter 'S' met mayonaise en pepernoten. Vrij aparte combinatie, maar volgens uitvinders Freek Haverman en Jeroen Balkenende dé ultieme Sinterklaassnack.

De frikandel is populair. Niet alleen bij de Aldi waar ze hem in een vlaai stoppen, maar ook bij Sinterklaas. Tenminste, dat is waar de uitvinders van de snack, de Sinterdel, op hopen. Volgens Freek is de combinatie van mayonaise, pepernoten en frikandel verrassend lekker, zo zegt hij tegen Omroep Brabant.

Toen de mannen eenmaal op dit idee waren gekomen, belden ze Slagerij Grauwmans uit Breda. Freek: “We wisten eigenlijk niet waar te starten en kwamen zo in contact met onze slager. Die heeft een aantal prototypen gemaakt waarmee we verder zijn gegaan." Het is niet de eerste hartige creatie van de mannen. Eerder bedachten ze de krokodel: een kroket met frikandelragout. 

Vind je het te veel werk om de Sinterdel na te maken, maar ben je toch erg benieuwd naar de smaak? Aanstaande vrijdag kun je hem proeven bij de 'Frikandel Disco', een evenement in Amsterdam. Wij zijn benieuwd hoeveel kinderen de Sinterdel dit jaar in hun schoen zullen vinden. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.