Nederlandse privékok Bart (33) scoort met 'geniaal dessert' in Britse MasterChef
Koken & etenOp de Britse zender BBC One is de serie MasterChef Professionals onlangs weer begonnen. In de uitzending van gisteren dook - tussen alle Schotten, Welshmen en Engelsen - ineens de Nederlander Bart van der Lee (33) op. De chef-kok ging door naar de volgende ronde na uitstekende kritiek van de juryleden. Hij lijkt het in zich te hebben om verder te komen.
Delen per e-mail
In 20 minuten een gerecht maken dat je mogelijk nog nooit hebt gemaakt, onder hete lampen in de studio, met kritische juryleden die op je vingers kijken en camera's die draaien. Oh ja, in een keuken waar je nog nooit hebt gewerkt en waar alles net even anders is dan in de keuken die je kent. Bart van der Lee - oorspronkelijk uit Doorn - liet gisteren bij MasterChef Professionals zien hoe je dan toch mossel-tempura maakt met zelfgemaakte aioli. Beetje verhit, geeft hij toe.
,,Het was onwijs spannend", vertelt hij in een telefonisch interview vanuit Londen. ,,Frituren doe ik helemaal nooit. De familie waarvoor ik dagelijks ontbijt, lunch en diner verzorg, eet heel gezond. En je ziet het ook niet bij een sterrenrestaurant op de kaart staan.” Toch bracht Van der Lee het er bij zijn eerste gerecht niet slecht van af. ,,Geen topresultaat”, zegt hij zelf. Of zoals hij op tv opmerkte: ,,Ik moet frituren gaan oefenen.” Hij maakt het met zijn eigen creaties later helemaal goed.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Eigen magazine voor Miljuschka Witzenhausen: ‘Droom die uitkomt’
Miljuschka Witzenhausen gaat een magazine maken. In de eenmalige editie deelt Miljuschka geheimen over cheesecakes, vertelt ze hoe je kinderen goed leert eten en verklapt ze eenvoudige recepten om na een drukke dag snel en lekker een maaltijd te bereiden. -
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen. -
Koken & eten Ontslag McDonald's-medewerkster - die paar nuggets at na haar werk - was onterecht
Een medewerkster van een McDonald's-restaurant in Maastricht diende afgelopen zomer zelf haar ontslag in toen ze kipnuggets had gegeten na werktijd. Na een rechtszaak moet het fastfoodbedrijf de vrouw echter weer aan het werk laten gaan en haar compenseren voor de maanden die ze niet heeft gewerkt. -
Welke televisie past het best bij jou?
De ene tv-kijker is de andere niet: niet alleen maakt het uit waar de televisie komt te staan, ook wat zich precies op het scherm afspeelt is van belang om de juiste keuze te maken. We bekeken de interessantste tv’s per ‘type’ gebruiker.
-
Video Dit Surinaamse gerecht is met bijna elke vleessoort een feestje
Tv-koks Job en Perry leren je alles over de Surinaamse keuken in de videoserie SuriFood op deze site. Zo spreken de twee met Surinaamse koks over hun allerlekkerste gerechten. Vandaag: roti. -
PREMIUM
Brabantse snacks De krokodel uit Breda maakt een comeback, maar dan ambachtelijk
Waarom niemand eerder de twee meest geliefde frituursnacks van het land gekruist heeft, weten Freek Haverman en Jeroen Balkenende uit Breda niet. Wat ze wél weten, is dat het een denderend succes werd toen zij het probeerden. Zelfs Humberto Tan at, in zijn talkshow, een krokodel. -
PREMIUM
video Corry werkt 50 jaar als kraamverzorgster: ‘Zo’n ouwe taart hoefde ik niet aan m’n bed. Nu ben ik er zelf één’
Al vijftig jaar staat Corry Theunisse vrouwen met raad en daad bij tijdens de eerste dagen na een bevalling. De 67-jarige kraamverzorgster krijgt zelfs speciale verzoekjes van vrouwen die in de laatste weken voor hun bevalling zitten.