New York doet foie gras in de ban
Het van oorsprong Franse gerecht foie gras is binnenkort taboe in de Amerikaanse stad New York. De gemeenteraad ging woensdag akkoord met een verbod vanaf 2022 voor de verkoop van foie gras in restaurants, supermarkten en speciaalzaken.
Delen per e-mail
Dierenactivisten hebben al langer kritiek op de manier waarop de foie gras (Frans voor vette lever) wordt geproduceerd. Hoofdbestanddeel is een ganzen- of eendenlever. De dieren worden vaak dwangmatig gevoed om de lever zo groot mogelijk te laten worden. Bij overtreding riskeren verkopers van foie gras in New York over twee jaar een boete of zelfs een gevangenisstraf.
De Amerikaanse staat Californië deed het gerecht al eerder in de ban en ook de stad Chicago kende tot 2008 enige tijd een verbod.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Een hapje van deze exclusieve hamburger kost je bijna 1500 euro
Een hotel in de VS heeft een hamburger gemaakt voor een absurde prijs. De ‘Black Gold Burger’ is te koop voor bijna 1500 euro. Daarvoor krijg je een broodje versierd met goud, dat rijkelijk belegd is met de meest exclusieve ingrediënten. -
PREMIUMKoken & eten
Waarom je maar blijft eten terwijl je eigenlijk al vol zit
Je kent het vast wel: je zit vol van een rijke maaltijd en neemt één klein blokje chocolade toe. Om vervolgens de hele reep op te peuzelen. Ondanks je volle buik. Waarom eten we door als we eigenlijk al vol zitten? -
PREMIUM
Diabetespatiënten fietsen van Friesland naar bakermat Bossche bol: ‘Daarin zit minste suiker’
De tocht der tochten ging wéér niet door. De ongeveer even lange fietstocht Samen met Sam, om geld op te halen voor het Diabetes Fonds, redde het wél. Van Friesland naar Den Bosch, op de fiets, en dat met een wisselvallige suikerspiegel. -
PREMIUM
Ondernemers houden horeca met kunst- en vliegwerk overeind: ‘Overleven is voor nu goed genoeg’
Meer dan vier maanden zijn zij al gesloten, en de gifbeker is nog niet leeg. Deze krant volgt elf horecazaken rond het Caterplein in Apeldoorn. Hoe overleven zij de winter, de crisis en de verveling? ,,Ik heb geen doel meer in mijn leven.’’ -
PREMIUM
Sneller uit het ziekenhuis dankzij eiwitrijke hapjes: beter voor de patiënt én goedkoper
Kokos-mangoshake, vegetarische kapsalon, een kaasbroodje met dip. Met zes kleinere eiwitrijke porties per dag, in plaats van de gebruikelijke drie, laat het HagaZiekenhuis patiënten beter en sneller herstellen.
-
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa.