Nieuwe bar heeft 22 soorten bitterballen op de kaart

In Amsterdam is een nieuw bitterbalcafé geopend. Er staan vele bijzondere exemplaren op de kaart, zoals een versie met blauwe kaas en een met ganzenvlees.

De stad kon al bogen op de Ballenbar in The Foodhallen, nu is er een café bij: Bar Bitterbal. De eigenaar, Sal Knuvers (33), heeft vijf frituurpannen in de keuken en 22 soorten bitterballen op de menukaart. 

Hoe je aan al die soorten komt? Volgens Knuver komen de leveranciers vanzelf bij hem. ,,We zijn net benaderd door een geitenboerderij in Brabant. Hun bokjes worden altijd naar Spanje verscheept, omdat wij die in Nederland niet eten, maar nu draaien we er bitterballen van.'' 

Quote

We krijgen er ook nog eentje met foie gras, die is ook te gek

Sal Knuvers, eigenaar Bar Bitterbal

Naast kip kerrie, rode bieten en kreeft zijn er ook bitterballen voor mensen die gluten niet verdragen en voor de plantetende medemens. ,,Dat vinden we belangrijk’’, zegt Knuvers. 

Zijn eigen favoriet is de bittterbal met noordzeegarnaal, die Knuvers 'megalekker’ noemt. ,,We krijgen er ook nog eentje met foie gras, die is ook te gek.’’ De bestverkochte versies zijn die met Black Angus en die met Pekingeend.

Sommige experimenten pakken wat minder goed uit. Zo probeerde Knuvers een versie met blauwe kaas. Die was niet goed genoeg omdat de kaas amper te proeven was. Uiteindelijk werd een betere blauwkaas gevonden. De reacties op de bitterballenbar zijn enthousiast, meldt Knuvers. ,,Er zijn veel fans.’’ 

Volledig scherm
Bar Bitterbal