PREMIUM
‘Nieuwe’ inzichten tegen kanker: mijd boosdoeners als suiker, bewerkt voedsel en stress
Een van de meest gevreesde ziekten is kanker. Arts en onderzoeker William Cortvriendt (64) legt in zijn net verschenen boek Kankervrij uit hoe het komt dat we het risico daarop hebben verdubbeld in de afgelopen dertig jaar. ‘Ik raad je af ooit nog suiker te eten.’
Kankervrij blijven, hoe doe je dat? ,,Het leven is niet altijd eerlijk en dat geldt ook voor wel of niet kanker krijgen. Je kunt het risico daarop wel zo klein mogelijk maken door je leefstijl gunstig te veranderen. En wat even belangrijk is: als je kanker hebt, kun je de kans op een succesvolle behandeling met dezelfde aanpassingen groter maken.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo (on)gezond is pasta echt voor je: 'Het hangt ervanaf hoe en hoeveel je ervan eet’
Wie spaghetti kookt, kan kiezen voor witte of volkoren pasta. Maar tegenwoordig heb je ook glutenvrije, spelt of pasta van peulvruchten. Welke variant is gezonder? -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
Koffie buiten de deur? Hier drinken we het liefst ons bakkie
Het is vandaag Nationale Koffiedag. En even eerlijk: wie drinkt er nou niet graag een bakkie buiten de deur? Uit een enquête van marktonderzoeksbureau Multiscope blijkt dat Nederlanders op steeds meer plekken buiten de deur willen genieten van een kopje koffie, ook op plekken waar dat nu nog niet mogelijk is.
-
PREMIUMTop 3 in EU
Waarom kanker zoveel voorkomt bij Nederlanders in vergelijking met andere Europeanen
Kanker komt in Nederland vaker voor dan in de meeste andere landen van de Europese Unie. Nederland staat in de EU op de derde plek. Alleen in Ierland en Denemarken komt kanker vaker voor. Hoe kan dat? -
PREMIUMKoken & Eten
Zo gedraag je je op vakantie in restaurants: ‘Na elf uur ’s ochtends bestel je geen cappuccino meer’
Hoe gedragen we ons op vakantie aan tafel? Wat doe je wel en wat vooral niet. Tips voor vakantiegangers naar zes Europese bestemmingen. ,,Houd de tradities van een land in ere.’’ -
Koken & Eten
Dit is de kracht van kersen van Nederlandse bodem: 'Ze zijn uitzonderlijk goed dit jaar’
Ze zijn er weer! De roodzwarte vruchten zijn inmiddels rijp genoeg om geplukt te worden, dus de kersenstallen hebben hun deuren geopend.