Maak vlees duurder, is de oproep van een groep experts.
Volledig scherm
Maak vlees duurder, is de oproep van een groep experts. © Shutterstock / Alexander Raths

Noodkreet vijftig wetenschappers: maak vlees duurder

Koken & etenMaak ongezond voedsel en vlees duurder. Van verschillende kanten laten voedingsexperts en bezorgde consumenten van zich horen. Juist nu, als het kabinet plannen gaat schrijven, vragen zij om maatregelen: maak het vlees duurder en voer een suikertaks in. Alles om Nederland gezonder te maken.

26 reacties

 • John Houben

  1 jaar geleden
  Maak alcoholische drankjes, net zoals men met sigaretten deed, eerst maar eens vijf maal zo duur. Dat levert geheid meer collectief voordeel op.
 • van der Bas

  1 jaar geleden
  De enige die je raakt met het verhogen van vleesprijzen zijn gezinnen met een minimum inkomen. Die wellicht dan dat jaar dan niet meer samen op vakantie kunnen. 3% op een minimum inkomen is 600 euro per jaar. Wel of niet op vakantie. Je kunt best achter onze ruggen afspreken dat we 40% minder vlees gaan eten. Maar dan zal je toch met een beter plan moeten komen als een simpele prijsverhoging die gezinnen met een laag inkomen het hardst raakt. Eten zij dan ook het meeste vlees? Hoe verzin je het
 • Hans Velleman

  1 jaar geleden
  "wetenschappers" die de marktwerking willen verstoren, i.p.v. mensen op aandachttrekkende manier de juiste voedingskennis te publiceren: Schoenmaker blijf bij je leest, met zulke onderbuik gevoelens creërende "wetenschap". Of het er nu 1, 50, of 250 "wetenschappers" zijn het is frustrerende en gefrustreerde manier van kennis delen, die alleen maar kwaad bloed en belangengroepen tegen elkaar opzet. I.p.v. in vrijheid keuzes kunnen maken en marktconform met verstand aanpassen
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  Vlees moet duurder??Wanneer er minder vlees word geconsumeerd blijft de boer met een overschot zitten die hij alleen kan http://exporteren.De veestapel blijft het zelfde of groeit door afzet.Gevolg een groter stikstof ,Co2 probleem.Op deze manier neemt de economie toe.Niet voor de inwoners van NL.En wij verder inboeten ten gunst van buitenland.
 • Marjan Baudoin

  1 jaar geleden
  Hoezo…maak het vlees duurder. Wie heeft hier dan totaal geen last van? Precies…de mensen met geld. De rijken boeit het niet…die kopen wat ze willen. De arbeider zal het met een ei moeten doen. Waarom geen bonnensysteem……per huishouden zoveel bonnen om vlees te kopen en eet je geen vlees dan verkoop je de bonnen met dikke winst aan de rijken. Geen export van levend vee. Laat ieder land zijn eigen veestapeltje houden.