Volledig scherm

Nooit meer last van bruine avocado's dankzij deze tips

In veel gerechten komt een avocado goed van pas, maar vaak blijft er nog een halfje over. Hoewel we deze graag op een later moment opeten, is hij binnen no-time veranderd in bruine smurrie. Deze tips verhelpen dit probleem voor eens en voor altijd.

Kookspray
Het is heel simpel, alles wat je nodig hebt is een kookspray. Spray de overgebleven helft van de avocado in. Vervolgens dek je hem af met folie en leg je hem in de koelkast. Op deze manier gaat hij dagenlang mee.

Rode ui
Heb je nog rode ui in huis? Snijd een kwart van de ui en leg deze in kleine stukjes op de bodem van een vershoudbakje. Zo blijven de sappen van de ui in het bakje liggen. Leg de avocado hier bovenop. Let er wel op dat je hem met de schil naar beneden legt, zodat de smaak intact blijft. Vervolgens doe je het bakje dicht en leg je dit in de koelkast. Zo gedaan en je avocado blijft stukken langer groen!

Volledig scherm

Avocado hugger
Vind je het allemaal teveel gedoe? Deze avocado hugger is je redder in nood. Klem de siliconen vorm om de avocado heen en hij blijft langer vers. Zowel voor de avocado zonder als met pit is er een vorm. En geef toe, het ziet er best grappig uit.

Volledig scherm
© Food Huggers

Wil je kans maken op het nieuwe boek De Brabander Bakt? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.