Volledig scherm

Nutella komt met 'unieke' verpakking: 650.000 verschillende potten

Koken & eten'Omdat elk mens uniek is', komt Nutella met potten die net zo uniek zijn als de fans van het broodsmeersel zelf. Producent Ferrero heeft 650.000 potten laten maken, die er allemaal verschillend uitzien.

De bijzondere potten zijn gemaakt voor zowel de grote potten van 825 gram als voor de kleinere van 400 gram. De potten krijgen allemaal een eigen nummer. Ze liggen vanaf 26 februari in de winkels. ‘Nutella is twee jaar bezig geweest met het ontwerpen van de unieke designs’, meldt het bedrijf. Dit gebeurde met speciale software van HP.

De campagne met de kleurige verpakking was in Italië een groot succes. In een maand tijd werden volgens Ferrero 7 miljoen potten verkocht. Nu wil het Italiaanse hazelnootpastamerk ‘iedere, afzonderlijke Nederlander in het zonnetje zetten en meegeven dat iedereen uniek en bijzonder is. De 650.000 verschillende designs symboliseren de uniekheid van die Nederlanders. Voor iedereen is er dus wel een pot te vinden die bij hem of haar past. Net zo uniek als zij.’ Nutella gaf fans vorig jaar de kans een wens op een pot Nutella te laten drukken. 

Weer een leuke actie van Nutella, vindt marketingexpert Paul Moers. ,,Het is een merk dat echt iets betekent op de ontbijttafel. Iedereen smeert het ook weleens op zijn boterham. Het is een unieke smaak, die niet geëvenaard wordt.'' Anderzijds: het broodsmeersel zit vol met suiker en daarom zijn consumenten ook voorzichtig, weet Moers. ,,Dat betekent dat ze niet mogen stilzitten. Zo'n actie als deze kost ook veel geld.''

Dat Nutella een snaar raakt bij de consument, werd vorige maand nog duidelijk. In een Franse supermarkt was de prijs van een pot drastisch verlaagd en er braken gevechten uit onder de klanten van de supermarkten. Moers: ,,Die prijsverlaging kwam volgens mij niet bij Nutella vandaan, maar bij de supermarkt zelf. Het laat zien dat het merk een snaar raakt.'' 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.