Volledig scherm
PREMIUM
© AD/Guus Schoonewille - Fotomontage MV

Oliebollenbakker introduceert Hollandse pot in Shanghai

Koken & etenAmbachtelijk brood, appelbeignets, frikadellenbroodjes, oliebollen; bakker Jeroen Brokking, die ooit de AD-oliebollentest won, verkoopt ze sinds kort in Shanghai. Nederlanders in de Chinese stad zijn verheugd, maar oud-werknemers van de bakker in Nederland fronzen hun wenkbrauwen.

‘Amsterdam’, prijkt er in lichtgevende, rode letters op de muur van de zaak ‘Brokking Dutch Bakery’, aan de Zhongshan-Southroad 505, even om de hoek bij de Huangpu-rivier in hartje Shanghai.

Je eet hier tussen schilderingen à la Rembrandt ambachtelijk Nederlands brood, speculaas, Hollandse salade en snacks als bitterballen, kaassoufflés en ballen gehakt. Bijna alle producten kregen een Chinese naam, op de uitsmijter, kibbeling en het saucijzenbroodje na.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.