PREMIUM
Olijfolie, suiker en zout: zo lang blijft eten in je voorraadkast eetbaar
Koken & etenDe voorraadkast puilt vaak uit. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en vervang je dan de hele inhoud? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer geeft adviezen.
Delen per e-mail
De precieze staat van je voorraadkast is vaak een mysterie. Want hoelang gaat zo’n kilo zout eigenlijk mee: oneindig? En wat met dat vergeten flesje tabasco in de hoek en die quasi eindeloze doos maïzena? ,,Het zijn stuk voor stuk droge voedingsmiddelen en die dien je ook droog te houden”, zegt professor De Meulenaer. ,,Als zo’n levensmiddel de kans krijgt om water op te nemen, kunnen er zich immers micro-organismen ontwikkelen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Milieuvervuiling door autobanden in 2050 opgelost, zegt Michelin
Over 30 jaar zullen autobanden niet langer het milieu vervuilen. Dat belooft Michelin, een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. -
PREMIUMVoor jou getest
Dit zijn de lekkerste flesjes sojasaus uit de supermarkt
Van soep tot sushi: met een scheut sojasaus maak je alles lekker. Het Voedingscentrum waarschuwde vorige week dat je er niet te scheutig mee moet zijn. Fermentatie-expert Christian Weij proeft tien flesjes en komt tot dezelfde conclusie. -
Minimumloon naar 14 euro of zo houden? Dit willen de partijen uit de Tweede Kamer
De verkiezingen zijn al over drie weken; hoog tijd dus om de partijprogramma’s eens goed te bekijken. De hoogte van het minimumloon is voor veel mensen van belang. Bijna alle partijen willen dat het meer wordt, maar hoeveel precies? En: moet de bijstand meestijgen of niet? We leggen de standpunten naast elkaar van de dertien partijen die nu in de Tweede Kamer zitten. -
Koken & eten
Janny van der Heijden: ‘Koken met zakjes en pakjes is eigenlijk geen koken’
Het grote publiek kent haar vooral als de onbetwiste koningin van de baksels, maar voor Janny van der Heijden (66) valt er nog veel meer te proeven. De presentatrice reisde voor 24Kitchen kriskras door het land om een antwoord te vinden op de vraag: wat is de smaak van Nederland? Libelle sprak met haar. -
PREMIUM
Glaasje champagne bij Valentijnsactie van sterrenrestaurant valt verkeerd
Michelinster-restaurant De Nederlanden in Vreeland, ten noordwesten van Utrecht, is zondag op de vingers getikt. Een Valentijnsactie - inclusief dorpswandeling - kon niet door de beugel, vond de gemeente Stichtse Vecht. Voor de uitbaters van het sterrenrestaurant overheerst teleurstelling. ,,We willen creatief zijn, maar de regels zijn niet altijd even duidelijk.’’
-
PREMIUMKoken & eten
Nieuw medicijn tegen obesitas: ‘Gewichtsverlies van meer dan 20 procent mogelijk’
Een medicijn tegen obesitas? Daar kijken veel mensen (binnen en buiten de medische wereld) halsreikend naar uit. Een nieuw, grootschalig onderzoek lijkt uit te wijzen dat er een vorm van medicatie is gevonden die bij een deel van de patiënten helpt. -
PREMIUM
Is er een toekomst voor de euro? ‘Hij stort ons vanzelf in een crisis, bereid je daar op voor’
Is de euro nog wel houdbaar nu vooral de rijkere eurolanden van de munt lijken te profiteren? Renske Leijten (SP) mikt op een noordelijke en een zuidelijke euro, Hans Vijlbrief (D66) vraagt geduld: eurolanden moet meer naar elkaar toe groeien. -
PREMIUM
Deze theatertechnici verloren hun baan en gingen bier brouwen: ‘Onze droom is eigen brouwerij’
‘Dryade’ en ‘Feniks’ heten de twee biertjes van de kersverse Nieuwerkerkse brouwerij De Mythe. Bedacht in Nieuwerkerk aan den IJssel, gebrouwen in Amstelveen. ,,Onze droom is ooit een eigen brouwerijtje met proeflokaal in Nieuwerkerk te beginnen.”