PREMIUM
Ondanks bakken vol kritiek blijft Ede geloven in een attractiepark over eten
Koken & EtenDe miljoenen liggen klaar. Niets lijkt een nieuw attractiepark over eten in Ede in de weg te staan. Over de kansen van het voedselpretpark zijn volop twijfels, weinig Edenaren leven er van op. Maar de gemeente zet door. ,,Als we nooit risico’s zouden lopen, woonden we nog in plaggenhutten op de hei.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Duitsers moeten steeds minder hebben van hun oer-eigen worst
-
12
Slaperig gevoel na het drinken van koffie, hoe komt dat?
Koffie staat bekend als hét middel om je ’s ochtends een serieuze energieboost te geven. Heel wat mensen hebben daarentegen ook het gevoel dat het drankje overdag voor een dip kan zorgen. Hoe kan dat? En wat kan je doen om het te voorkomen? Neuroloog Annick Verstappen legt het uit. -
PREMIUM106
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
PREMIUM
Edese horecabaas stapt uit protest op de fiets naar Den Haag: ‘Duizenden collega’s zien hun zaak failliet gaan’
EDE - Christian Weij, oprichter van het SmaakPark in Ede, fietst deze week filmend door Nederland om verhalen van ondernemers, die de dupe zijn van de corona-maatregelen, te registeren. Hij gaat deze verhalen aan het einde van zijn fietstocht bij het nieuwe kabinet in Den Haag afleveren, in de hoop dat zij de steunmaatregelen nog eens onder de loep neemt. -
PREMIUMKoken & Eten
Het leven van deze man draait om ‘rot’ eten: niet alleen lekker, maar ook gezond
Bacteriën staan er, net als schimmels en gist, bij veel mensen niet goed op. Dat geldt niet voor Christian Weij (49), fermentatiespecialist en fooddesigner. Hij is dol op ze. Vooral de bacteriën die zorgen voor ‘verrot lekker’ eten. Weij experimenteert er al jaren mee. Eind deze maand gaat zijn Smaakpark in Ede open.
-
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
-
-
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Prijst het pilsje zich met de nieuwste prijsverhoging uit het café? ‘Brouwerijen jagen consument de kroeg uit’
Wéér een prijsverhoging voor het pilsje. Grote brouwerijen rekenen sinds 2020 ruim 20 procent meer voor hun fusten en ze worden nóg duurder. De horeca klaagt. En de consument? ,,Die blijft drinken en dat weten de brouwers ook.”Breda