Ondanks coronavirus in de lente toch op reis
Coronavirus? Geen probleem. Met de nieuwste kookboeken kunnen we deze lente gewoon blijven reizen: naar Italiaanse oma’s, Ierse aardappels, Deens groen en een Perzisch paradijs.
Pasta grannies
De op YouTube populaire serie Pasta grannies is bedacht en ontwikkeld door de Engelse Vicky Bennison. Ze gaat met een camera langs bij Italiaanse oma’s die minstens de leeftijd van 65 moeten hebben bereikt. Die maken dan aan de keukentafel hun favoriete pasta, waarbij je dus de mooie oude handen ziet rollen, kneden en snijden. Vervolgens wordt er op het fornuis een bij de pasta behorende saus gemaakt.
Bennison heeft een keuze uit de recepten gebundeld in een boek. Dat is zeker handig, want recepten nakoken via de filmpjes is een stuk lastiger.
Vicky Bennison, Pasta grannies, Karakter Uitgevers, €28,-
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Proost! Brouwerij met proeflokaal in hartje Apeldoorn is klaar
Terwijl de bouw nog in volle gang was werd het al aangekondigd als een ‘nieuw icoon van Apeldoorn’. Vanmiddag kon eigenaar Richard Pool tijdens een besloten feestje een toost uitbrengen op de opening van zijn microbrouwerij in het hartje van de stad. -
PREMIUMKoken & Eten
Restaurant Loetje serveert eindelijk ook een plantaardige biefstuk – uit de 3D-printer
Na jarenlang zoeken naar het perfecte recept heeft restaurant Loetje in Amsterdam nu dan eindelijk een vegetarische biefstuk op de kaart. ,,Die structuur, en vooral ook de sappen, zijn heel moeilijk na te bootsen.” -
Video
Bier bevat miljoenen ‘superheldjes’ die goed zijn voor het klimaat
Onbekommerd kletsen met een paar biertjes aan de bar is voor veel mensen een ontspannende bezigheid, maar voor sommige wetenschappers is het serious business. Bier kan er namelijk voor zorgen dat de CO2-uitstoot wordt verminderd. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.
-
Nederlanders eten te veel kikkerbillen: de kikker wordt bedreigd
De een vindt het een lekkernij, de ander gruwelt ervan. Kikkerbilletjes staan wereldwijd overal op de menukaart. Nederland is een van ’s werelds grootste afnemers. In tien jaar tijd importeerde Nederland 2,6 miljoen kilo aan kikkerbillen. Daarmee is het na Frankrijk en België de grootste afnemer in Europa. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Uniek: een abonnement op vegan maaltijden - bij dit bedrijf is het mogelijk
Tegenwoordig hebben veel mensen interesse in gezondere en bewustere maaltijdkeuzes. Toch weten mensen vaak niet wat allemaal mogelijk is en grijpen al gauw naar het bekende. Het bedrijf EatPeasy in Rotterdam heeft de uitkomst: zij bieden vegan maaltijd- en snackabonnementen.