‘Ondernemers torpederen plannen voor gezondere scholen’

Fastfoodkramen moeten verdwijnen uit de omgeving van middelbare scholen, vinden het Voedingscentrum, Foodwatch en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Maar wat vinden de leerlingen daarvan? ‘Zij hoeven niet voor ons te beslissen. We zijn oud genoeg.’

Tom Verhaegh, docent op het Blariacumcollege in Blerick, windt zich er flink over op. Doet zijn school zo zijn best om het voedselaanbod gezonder te maken, kiezen de leerlingen massaal voor broodjes shoarma uit een snackkar, die letterlijk om de hoek staat. ,,Een broodje kebab kost twee euro”, zegt Verhaegh. ,,Ze staan er vanaf tien uur. Voor sommige leerlingen is dat hun ontbijt, vijf keer in de week.”

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.