Volledig scherm
PREMIUM
Gas heeft iets nostalgisch, vinden veel mensen. © Shutterstock

Ook koks van het gas af: ‘Met inductie kook je net zo fijn’

Koken & etenIedereen moet van het aardgas af, dus dat wordt koken met inductie. Is dat een beetje te doen? ‘Ik dacht: vlammen zijn heilig.’

Koken en vuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De beheersing van het vuur zou de mens zelfs hebben ­gemaakt tot wat hij is, volgens biologisch antropoloog ­Richard Wrangham in Koken – over de oorsprong van de mens (2009). 

Gegaard eten geeft een grotere calorische waarde en zo hielden onze voorouders brandstof over voor de hersengroei. Natuurlijk: door inductie gaart ons eten net zo goed, maar zullen we de beheersing van het vuur niet missen? Wat is een kok zonder vlammen?

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.