Ook zoveel meikevers in de tuin? Maak er soep van! (En zo smaakt die)
Veel honden vinden het een smakelijk hapje en ook mieren peuzelen ze met smaak op: meikevers. Maar zijn de centimeters grote insecten, die deze weken weer massaal onze tuinen bevolken, ook geschikt voor menselijk consumptie en zo ja, hoe smaakt dat dan? Wij namen de proef op de som.
Ze vliegen in groten getale rond deze weken, meikevers. Dat ziet Gerrit Jansen ook en dat stemt hem tevreden. ,,Het aantal kevers stijgt weer, nadat ze decennialang zijn bestreden met gif en bijna uitgeroeid waren”, weet Jansen, huisbioloog van deze krant en al jarenlang schrijver van de wekelijkse natuurpagina in De Gelderlander.
Dat er veel zijn, ervoer verslaggever Rick Aalbers bij een rondje in zijn woonwijk De Kwekerij, de boomrijke wijk aan de rand van Hengelo. Daar vliegen er honderden, voornamelijk ’s avonds. Binnen een kwartier verzamelde hij zo’n zestig meikevers om er soep van te koken. Allemaal reeds overleden exemplaren, want de dieren daarvoor doden is ook weer niet nodig.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Haring is vetter (en duurder dan vorig jaar): Hollandse Nieuwe zorgt weer voor rijen bij de viswinkels
Vanaf woensdag eten we weer onze vertrouwde Hollandse Nieuwe. Lekker vet. De viswinkels verdienen goed aan de Clupea harengus, net als de supermarkten. Hij is wel duurder dan vorig jaar door de gestegen kosten. -
Koken & Eten
Waarom je aardbeien beter niet in de koelkast kunt bewaren
Julius Jaspers, bekend als kok, jurylid en kookboekenauteur, staat erom bekend dol te zijn op eten. En hij vertelt er graag over. Aardbeien brengen hem terug naar zijn jeugd, vertelt hij in zijn nieuwste podcast. -
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk. -
Koken & Weten
Supermarkten bieden steeds meer gezondere alternatieven voor diepvriespizza
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kant-en-klaarmaaltijden zijn vaak niet zo gezond als fabrikanten beweren. Hoe vijf pioniers jou helpen te kiezen voor een gezondere snelle hap. -
Koken & Eten
Minder koolhydraten: met deze vijf maaltijden eet je lekker en gezond
Voor iedereen die graag minder koolhydraten eet: deze vijf maaltijden passen goed bij jouw leefstijl. Zonder rijst, pasta of aardappelen koken is niet saai of moeilijk. Van nasi met bloemkoolrijst tot een feestelijke frittata: Eatertainment heeft de verrassendste voor je uitgezocht.
-
Koken & Eten
Dit is de kracht van kersen van Nederlandse bodem: 'Ze zijn uitzonderlijk goed dit jaar’
Ze zijn er weer! De roodzwarte vruchten zijn inmiddels rijp genoeg om geplukt te worden, dus de kersenstallen hebben hun deuren geopend. -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt. -
18
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret.