Volledig scherm
© AD

Op zoek naar een airfryer? Neem dan een van deze drie

Een frietje, bittergarnituur of broodje kroket. Wie kan daar weerstand tegen bieden? Af en toe snacken is niet zo erg, bovendien kan het met een heteluchtfriteuse, ook wel airfryer, gezonder. Als je er een kiest, neem dan een van deze drie.

In een heteluchtfriteuse bak je snacks niet in vet of olie, maar door middel van heteluchtcirculatie. Deze drie airfryers kennen nog enkele andere voordelen ten opzichte van traditionele friteuses. Zo kun je er ook in bakken, braden en grillen. Appeltaart, gegrilde groenten of quiche bereid je zo ook ineens met je frituurpan.

Snacks uit een airfryer hebben niet altijd dezelfde smaak als snacks die je met een traditionele frituurpan maakt. De typische 'vette' frituursmaak ontbreekt. Voor de één een zegen, voor de ander een gemis. Datzelfde geldt voor de bite: fijn dat de snack minder vet is, maar hij komt ook minder krokant uit de airfryer.

BesteProduct.nl test en beoordeelt frituurpannen op bouwkwaliteit, gebruikservaring, veiligheid, temperatuur, resultaat en prijs. Het testpanel schuift drie favoriete modellen naar voren. 

Ideaal voor grote gezinnen

Philips HD9650 Avance Airfryer XXL

Prijs: 243 euro

Met een capaciteit van 1,4 kilogram mag de Philips HD9650 zich met recht XXL noemen. Groots in formaat en prestaties. Maakt friet, snacks, groenten en vlees allemaal prima klaar. Zelfs kroketten, meestal een lastige klus voor airfryers, smaken uitstekend. Een echte alleskunner. De digitale timer is een handige extra en het apparaat oogt degelijk. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Volledig scherm

Lekker snacken voor prima prijsje

Inventum GF254HLD

Prijs: 88 euro

Volledig scherm

Een heteluchtfriteuse die ruim voldoende presteert, met een prijskaartje waar we blij van worden. Frieten komen er met een mooi krokant korstje uit.

Op het display stel je eenvoudig de tijd en temperatuur in. De frituurpan heeft een laadvermogen van 0,8 kg. waar je voor 3 à 4 personen mee uit de voeten kan. Het apparaat is misschien wat aan de lompe kant, maar met de verhouding prijs-kwaliteit zit het helemaal goed.

Puike prestaties, zeker met Franse frites

Tefal Fry Delight XL FX1050

Prijs: 150 euro

Volledig scherm

Blinkt uit in het maken van Franse frites. Heerlijk krokant en precies gaar genoeg. Met 2000 watt vermogen en een capaciteit van 1,2 kg. geschikt voor een gezelschap van 5 man. Op het touchscreen stel je eenvoudig de gewenste tijd/temperatuur in, of je kiest voor een automatisch programma. Van het witte kleurtje moet je houden, maar de smakelijke resultaten spreken voor zich.

Meer airfryers vergelijken kan op besteproduct.nl

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.