Gelovigen treffen een gesloten moskee op de eerste sluitingsdag half maart bij de Mouhsinin-moskee aan de Stationsweg in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Gelovigen treffen een gesloten moskee op de eerste sluitingsdag half maart bij de Mouhsinin-moskee aan de Stationsweg in Den Haag. © Jos van Leeuwen

Oproep voor ramadan in coronatijd: blijf lekker thuis en maak van je woning een moskee

Ramadan krijgt een sober karakter dit jaar. De gelovigen die volgende week beginnen met de vastenmaand kunnen niet naar de moskee, kunnen niet met de familie eten en een grootscheeps Suikerfeest is ook onmogelijk. ‘Het zal voor veel mensen moeilijk worden. Ze willen toch naar buiten.’

Moslims moeten het breken van het vasten tijdens de ramadan thuis doen, zei premier Mark Rutte vanmiddag over de islamitische vastenmaand die volgende week begint. De iftar, de maaltijd waarmee het vasten ’s avonds wordt gebroken, wordt vaak met veel mensen genuttigd. Maar vanwege het coronavirus is dat niet wenselijk.
,,Ik vraag alle moslims in Nederland om ook dit moment van de dag thuis met het gezin door te brengen. Het is echt van groot belang. Hoe moeilijk het ook is, houd je ook tijdens de ramadan aan de voorschriften.”

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen