Volledig scherm
PREMIUM
Bianca Fabrie © John Kramer

Over de ayurvedische leer: schraap elke dag je ‘tongpoep’ weg

Koken & etenAl zo’n twintig jaar is Bianca Fabrie (48) make-up artist en haarstylist. Nu gooit ze het over een andere boeg: ze schreef het ayurvedische kookboek Holy Happy Belly.

,,Zo,” zegt Bianca Fabrie als ze naar de condens op mijn glas ijskoude water kijkt, ,,dat water is ook niet bepaald ­ayurvedisch.” 

Gelukkig lacht ze daarna. Maar waarom is mijn water eigenlijk niet ­ayurvedisch? ,,Warme dranken hebben in de ayurvedische leer de voorkeur. Koude dranken remmen de spijsvertering af. Bij fastfoodketens zie je vaak dat mensen een grote beker ijskoude cola met veel ijs naast hun burger wegtikken. Niet gek dat je daarvan aankomt. De spijsvertering krijgt een ontzettende oplawaai en staat op zo’n moment zo goed als stil.”

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.