Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Overal staan calorieën: behalve op de menukaart

De horeca doet veel om gerechten gezonder te maken, maar het aantal calorieën op de menukaart zetten, dat is een brug te ver. Het gros van de Nederlandse horeca-ondernemers voelt daar niets voor. Er zitten te veel haken en ogen aan.

  1. Water met poeder of siroop onschuldig? ‘Je krijgt zo 5 klontjes suiker binnen’
    PREMIUM
    'Smaakmakers'

    Water met poeder of siroop onschuldig? ‘Je krijgt zo 5 klontjes suiker binnen’

    Wie moeite heeft om elke dag voldoende water te drinken, stuitte ongetwijfeld al op smaakpoeders, fruitsiropen of drinkflessen met geurpods. De hashtag ‘WaterTok’ heeft momenteel meer dan 160 miljoen views en verzamelt inspiratie voor water met smaakjes zoals framboos of kokosnoot. Van Qallo tot AirUp: welke ‘smaakmakers’ kunnen écht een gezonde keuze zijn? En van welke blijf je liefst ver weg? Diëtiste Helen Schroé legt uit.