Volledig scherm
Supermarkten halen hoge omzetten door de feestelijke paasdagen. © ANP

Paasweekend: supermarkten verwachten recordomzet

Met een zonnig paasweekend voor de boeg verwachten supermarkten een recordomzet. Dit jaar komt de omzet volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) naar verwachting uit op 870 miljoen euro, ruim 7 procent hoger dan vorig jaar. 

Het paasontbijt en de paasbrunch blijven belangrijke momenten om samen te eten aan een mooi aangeklede paastafel. Populaire producten voor op de paastafel zijn afbakbroodjes, eitjes, ijstaart, verse sappen en smoothies, garnalen, gerookte zalm en courgettesoep. Met het mooie weer worden zacht fruit, aardbeien en blauwe bessen goed verkocht. Dat geldt ook voor sla, tomaat en paprika.

Er wordt verder veel gebarbecued komend weekend. Gourmetten is ook met Pasen in trek. De verwachting is dat asperges veel worden gekocht. En steeds meer consumenten kiezen voor vis of vegetarische gerechten. Gezondere opties met meer variatie en kleur in groenten en fruit zijn in trek, bijvoorbeeld courgettesoep met gerookte zalm.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.