Paddenstoelenrisotto
Een gerecht als risotto vereist eigenlijk maar één essentieel ingrediënt, geduld. Je moet er bij blijven staan en continu roeren zodat de bouillon gelijkmatig wordt opgenomen. Deze versie zit door de kippenbouillon en paddenstoelen al zo vol smaak dat meer vlees toevoegen overbodig is.
Delen per e-mail
Ingrediënten (4 personen):
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1 el fijngehakte salie
- 250 g paddenstoelenmix
- 300 g risottorijst
- 150 ml witte wijn
- 750 ml warme kippennbouillon
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 125 g zure room
- 75 g Parmezaanse kaas
- 75 g ruccola sla
Benodigdheden:
- Grote pan
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Verhit in een grote pan de olijfolie, fruit hierin de rode ui en salie aan en voeg de paddenstoelenmix toe.
- Roer goed door en voeg de risotto rijst toe.
- Bak kort aan alvorens de witte wijn toe te voegen.
- Roer op middelmatig vuur goed door en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen door de rijst.
- Voeg per keer een soeplepel warme bouillon toe en roer tot dit opgenomen is.
- Blijf dit circa 20 minuten herhalen tot de rijst gaar is en geen bouillon meer opneemt.
- Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Schep de risotto in een diep bord, garneer met de zure room, rucola en rasp de parmezaanse kaas er over.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Verder in het nieuws
-
Koken & eten Waarom een biefstukje uit de VS anders smaakt dan uit Ierland
Wat de koe eet is bepalend voor de smaak van het vlees, zeggen kenners. Vooral de discussie over wat beter vlees oplevert - gras of graan - loopt soms hoog op tussen de experts. Keuringsdienst van Waarde ging op zoek naar antwoorden. -
‘Vrouw overlijdt na eten van giftige paddenstoel in restaurant met Michelin-ster’
Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek begonnen naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Aanleiding is het overlijden van een 46-jarige vrouw. Ook zijn achttien andere gasten ziek geworden na een bezoek aan het restaurant. Ze hadden allemaal het verrassingsmenu met daarin morieljes besteld. De zaak is voorlopig dicht. -
Straks zit er een 'plastic' tas in je kommetje soep
Iedereen weet dat de plasticsoep in de oceanen een groot probleem is, maar niemand heeft er ooit een kommetje van gegeten. Vanaf vandaag is dat verleden tijd. In het hippe Amsterdamse restaurant Roest kunnen klanten een 'plastic' tas kopen voor in de soep. -
Grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt stil door kwaliteitsproblemen
De grootste Nutellafabriek ter wereld ligt al sinds dinsdag stil. Moederbedrijf Ferrero nam die beslissing nadat problemen zijn vastgesteld met de kwaliteit. De fabriek in het Franse Villers-Écalles produceert normaal 600.000 potten pasta per dag, een kwart van de wereldproductie. -
Koken & Eten Op deze plekken kun je nog altijd een goedkoop ontbijtje scoren
Ikea verkoopt niet langer het befaamde ontbijt voor 1 euro, bestaande uit een croissant, een broodje, eitje, kaas of ham, jam, boter en koffie of thee. Maar niet getreurd, er zijn voldoende andere plekken waar je voor maximaal 4 euro een ontbijtje kunt scoren.
-
Wat Eten We Vandaag: Visballetjes met ketjapsaus
Gooi alle ingrediënten voor de visballetjes in de blender en je deeg is klaar. Zo simpel kan het zijn! En het gaat gelukkig niet ten koste van de smaak. -
Lastercampagne tegen Robèrt van Beckhoven: ‘Ik dacht dat ik geen vijanden had’
Robèrt van Beckhoven is de dupe van een lastercampagne tegen hem. Verschillende media ontvingen deze week een brief waarin onder staat dat Van Beckhoven geen contact meer heeft met drie van zijn kinderen. Het liefst zou de patissier naar de politie stappen, maar dat kan niet omdat de brief anoniem verstuurd is. -
Koken & eten Vega's doen eigen 'vleeskeuring’ in nieuwe datingapp
Vegetariërs en veganisten kunnen voortaan gemakkelijker een afspraakje maken met een gelijkgestemde. De datingapp Veganific telt nu circa 500 mensen die zoeken naar de liefde, maar dat moeten er snel meer worden.