Paniek in de tent van Heel Holland Bakt om ‘gestolen’ deeg: ‘Waar is Peter R. als je hem nodig hebt?’
Koken & etenIn de tweede aflevering van bakprogramma Heel Holland Bakt, dat gisteravond werd bekeken door ruim 2,8 miljoen mensen, kregen de bakkers opdrachten om saucijzenbroodjes te maken, gelukskoekjes te knutselen en met een bubbeltaart het nieuwe jaar in te luiden. Dat viel niet mee.
Delen per e-mail
Centraal in de tweede aflevering van Heel Holland Bakt stond de nieuwjaarsreceptie. De negen overgebleven deelnemers kregen bij de aanvang de opdracht twee soorten saucijzenbroodjes maken. Ellen (32), die vorige week al de zenuwen had, belandde meteen in chaos. Thuiskapster Sabine (34) had meer zelfvertrouwen, want ze had een geheim wapen mee: een eigen gehaktmolen. Roelof (48), kleinzoon van een professionele patissier, was in het voordeel want worstenbroodjes maken onderdeel uit van zijn leven, zei hij. En hij heeft vaak geoefend met zijn grootvader.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.” -
PREMIUM
Duurzame opties voor in je kledingkast: kies de juiste stof, laat kleding vermaken en ruil in
De voorjaarscollectie prijkt weer in de (online) etalages. Waar begin je als je geen wegwerpkleding wilt kopen en op zoek bent naar duurzamere alternatieven? We zetten enkele tips op een rij. -
Wat Eten We Vandaag: Mueslirepen met abrikozen en pompoenpitjes
Dol op het maken van tussendoortjes om mee te nemen? Dan is dit recept voor mueslirepen zeker iets voor jou! Ideaal om in het weekend te maken en de hele week van te genieten. -
Pascale Naessens daagt je uit: fitter in tien dagen
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site uit om in het nieuwe jaar tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
De állerbeste broodbakker ter wereld opent eigen zaak (en verkoopt brood met zeealgen en inktvisinkt)
Brood bakken zit Peter Bienefelt in de genen. De 46-jarige bakkerszoon uit Barendrecht schopte het al tot beste broodbakker van de wereld. Toch had hij nooit een eigen zaak. Midden in de coronacrisis waagt hij nu de stap: vandaag opende hij zijn eigen desembakkerij in Rhoon.
-
Babygeur; waarom is die zo verslavend lekker?
Niets ter wereld ruikt lekkerder dan ‘baby’. En jouw eigen baby ruikt natuurlijk het allerlekkerste. Geen duur parfum kan daar tegenop. En dat brengt ons bij de vraag: waarom vinden moeders hun eigen kind het lekkerst ruiken van de hele wereld? -
Nooit een Tupperware-party meer in Nederland: ‘Dit is het einde van een tijdperk’
Tupperware trekt vanwege de dalende verkopen de stekker uit Nederland. En daarmee komt ook een einde aan die befaamde Tupperware-party, waarbij consulentes bij een gastvrouw (of -heer) thuis keukengerei en ander spul aan de man brengen. Het vertrek komt niet onverwacht, zegt de één. Voor de ander is dit het einde van een tijdperk. ,,Het draaide vooral om de gezelligheid.” -
Horeca krijgt zware klap door coronacrisis: sterkste omzetdaling ooit
De omzet in de Nederlandse horeca is vorig jaar door de coronacrisis met ruim een derde gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het voor de branche om de sterkste krimp ooit. Hotels en cafés zijn het zwaarst getroffen.