Pastarecepten voor drukke dagen: deze vijf maaltijden staan lekker snel op tafel
Koken & EtenSoms weet je al dat je een drukke week voor de boeg hebt. Dan is het wel zo makkelijk om alvast een maaltijd in te plannen die snel klaar is. Een van deze vijf pastagerechten van Eatertainment bijvoorbeeld.
Pastasalade met parmaham en gegrilde avocado
Deze snelle pasta salade bevat weinig ingrediënten en zet je binnen 20 minuten op tafel. Ideaal als lunch of avondmaaltijd.
Eenpanspasta met paddenstoelen en pancetta
Als je geen trek hebt in een lading afwas, is dit eenvoudige eenpanspastagerecht een handige keuze. Deze maaltijd met paddenstoelen is romig. De pancetta maakt het hartig. Ook ideaal als je bezoek krijgt, maar niet te lang in de keuken wilt staan, want ook dit eenpansgerecht staat in 20 minuten op tafel.
Pasta met feta en tomaatjes uit de oven Pasta en kaas gaan goed samen. In deze versie gebruik je feta. De kaas gaat samen met de tomaten en kruiden en specerijen in de oven. Dat ruikt goed en smaakt heerlijk.
Penne Puttanesca met broccoli en tonijn
Deze pasta kent vele variaties, maar de basis is altijd hetzelfde: olijven, kappertjes en ansjovis. Naast broccoli en tonijn voeg je in deze variant extra pit toe in de vorm van een rood pepertje.
Spaghetti met zeekraal en mosselen
Weer zo'n snel pastagerecht dat je zo op tafel hebt staan: zeekraal geeft de zilte smaak en die combineert perfect met mosselen. Zeekraal is een goede bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Een gezonde smaakmaker met een goede bite.
Nieuws, tips en trucs over eten vind je in de video's van Koken & Eten hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Ramen groeit nog steeds in populariteit: ‘Europeanen denken vaak: huh, wat eenvoudig’
Vijf jaar geleden waren ze op één hand te tellen: ramen-restaurants. Nu wordt de Japanse soep, bekend om zijn spettergevaar, in heel Nederland geserveerd. Eén verklaring voor de opmars van de slurpnoedels volgens het jubilerende Takumi: ‘Ze scoren op social media.’ -
PREMIUMKoken & Eten
Diëtiste geeft tips om voorgoed af te rekenen met avondsnacken
Snack je meer nu het vroeg donker is? Of ziet dat pak koeken er soms onweerstaanbaar uit wanneer je na een drukke dag voor je tv-avondje nog even de keukenkast induikt? Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om van die trek af te komen. -
Koken & Eten
Is kaas echt ongezonder in gesmolten staat of is dat een fabel?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: is kaas ongezonder in gesmolten versie? Laura Obdeijn zoekt het uit. -
Koken & Eten
Sander is chocolatier in Venezuela en legt uit hoe je bonbon eet: ‘Kauwen is als knisperend vuurwerk’
Zijn handen werken dagelijks met de beste cacao in de wereld. De Nederlander Sander Koenen (50) zorgt als chocolatier in de Venezolaanse hoofdstad Caracas voor tropische verrassingen. ,,Het is hier nog echt een ambacht.” -
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn.
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.