Volledig scherm
© Arjan Gotink

Picnic wil graantje meepikken en begint bezorging aan bedrijven

Na de supermarktketens Albert Heijn en Jumbo ziet ook Picnic brood in gratis levering van boodschappen aan bedrijven. De onlinesupermarkt begint met een proef in Leiden, Zoetermeer en Hoofddorp. Als die aanslaat, wil de boodschappenbezorgdienst ook bedrijven in andere steden gaan bedienen. 

Volgens oprichter van Picnic, Michiel Muller, is er veel vraag naar de bezorgservice vanuit de zakelijke markt. Een aantal andere supermarkten is Picnic, dat concurreert op prijs, al voorgegaan. Bij Picnic kunnen bedrijven via dezelfde app als particulieren een bestelling plaatsen, bijvoorbeeld voor de lunch of bedrijfsborrel. 

Om de boodschappen tussen 09.00 en 13.00 uur gratis geleverd te krijgen, moet de bestelling uiterlijk de dag ervoor vóór 13.00 uur binnen zijn. Met de proef wil Picnic onderzoeken hoe groot de interesse is en waar de behoeftes liggen. Wanneer Picnic een besluit zal nemen over de uitbreiding naar andere regio's heeft het niet bekendgemaakt. 

Levering aan particulieren heeft Picnic geen windeieren gelegd. Overal waar Picnic een jaar of langer actief is, heeft de bezorgdienst de helft van de onlinemarkt veroverd, bleek onlangs uit een onderzoek van GfK in opdracht van Distrifood. GfK onderzocht de 29 plaatsen waar Picnic al meer dan een jaar actief is.

  1. Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten

    Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten

    Bijna 750 jaar na zijn overlijden hebben wetenschappers eindelijk vast kunnen stellen waaraan de heilig verklaarde Franse koning Lodewijk IX (de negende) in het jaar 1270 overleed. Volgens een team experts onder leiding van de Franse forensisch patholoog Philippe Charlier stierf de vorst in de tegenwoordige Tunesische hoofdstad Tunis, omdat hij Afrikaans eten haatte, uit principe weinig at en daardoor een extreem vitaminetekort en vervolgens dodelijke scheurbuik ontwikkelde.