Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Pioppi-boek is erg populair, maar is het ook een goed dieet?

Het Pioppi dieet is op dit moment het best verkochte boek in Nederland. Aan kenners stellen we de vraag: werkt het? En hoe verhoudt het zich tot de dieethypes die eraan voorafgingen en waarover je nu weinig meer hoort?

In het Pioppi-dieet draait alles om voedingstips uit het gelijknamige Italiaanse dorpje waar de bevolking stokoud wordt. Schrijvers Aseem Malhotra en Donal O’Neill zijn niet de eersten die beweren de sleutel tot een gezond leven in handen te hebben. Samen met Patricia Schutte van het Voedingscentrum en professor Jaap Seidell van de Vrije Universiteit Amsterdam kijken we naar beroemde diëten die Pioppi voorgingen. Brachten zij wat ze beloofden?

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.