Volledig scherm
© Shutterstock

Pizza is net zo verslavend als drugs

Vaak grappen we met elkaar dat we een pizzaverslaving hebben. We lachen er dan samen over, maar wetenschappers hebben tijdens een onderzoek ontdekt dat er een kern van waarheid in deze grap zit. 

Het onderzoek werd gehouden door wetenschappers uit Michigan. Tijdens dit onderzoek kregen 120 mensen 35 voedingsmiddelen voorgeschoteld. Zij moesten aangeven welk voedingsmiddel ze het meest associëren met verslavend eetgedrag. Pizza combineert alles wat we lekker vinden: koolhydraten, zout, vet en suiker. Alle ingrediënten voor een verslaving.

De wetenschappers zagen tijdens het onderzoek dezelfde hersenactiviteit bij het eten van pizza als bij het gebruik van drugs. Ook heeft pizza, net als verschillende soorten drugs, de eigenschap dat je gelukkiger wordt hoe meer je binnenkrijgt. Deze eigenschap wordt ook wel de farmacokinetische eigenschap genoemd. 

Moeten we nu meteen stoppen met het eten van pizza? Zeker niet. Je weet in ieder geval dat je pizzaverslaving geen persoonlijk probleem is!

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.