Pompoen-kerriesoep met gekruide kip en geitenkaas-walnootcrumble
Deze gevulde pompoensoep bereid je in een handomdraai. De gebruikte curry en ras el hanout geven het geheel een goed gekruide smaak die prima past in deze winterse periode.
Ingrediënten (4 personen):
Pompoen-kerriesoep:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kg pompoen (bijv. Flespompoen), geschild en in blokjes gesneden
- 1 winterpeen, geschild en grofgehakt
- 2 witte uien, grofgehakt
- 2 knoflooktenen, grofgehakt
- 2 verse laurierblaadjes
- 1,5 liter water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 el currypoeder
- Zout en versgemalen zwarte peper
Garnituur:
- 150 gr kippendijen
- 1 tl ras el hanout kruiden
- 1 mespuntje zout
- 50 gram walnoten, gehakt
- 50 gram verse geitenkaas, verkruimeld
- 4 takjes verse koriander, blaadjes geplukt
Benodigdheden:
- Kookpan
- Grote koekenpan of wok
- Staafmixer
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen, witte ui, knoflook en laurierblaadjes kort aan.
- Voeg het water, de groentebouillon en het currypoeder toe en breng zacht aan de kook.
- Kook circa 15 minuten tot alle groenten gaar en zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Kruid de kippendijen met de ras el hanout en bak in circa 10 à 15 minuten goudbruin.
- Haal ze uit de pan en snijd in dunne reepjes.
- Schep de soep in kommen of diepe borden en garneer met de gekruide kip, walnoten, geitenkaas en blaadjes koriander.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo voorkom je een hoge telefoonrekening tijdens de vakantie
Niks zo vervelend als een gepeperde telefoonrekening op je mat, net als je thuiskomt van een ontspannende vakantie. Hoe zit het met je internetverbruik in het buitenland: moet je nou op je MB’s letten, of niet? -
PREMIUMKoken & Eten
Dit onbekende graan is rijk aan vitaminen, mineralen en ligt wat Solange betreft snel in alle supermarkten
Solange Domaye heeft een missie: het Afrikaanse graan fonio wereldwijd op de kaart zetten, in de strijd tegen de Oekraïnse graancrisis. Domaye is een hoogopgeleide moeder en ondernemer. En ze is consul van Tsjaad. ,,Door de oorlog ligt de graantoevoer stil en lijden veel mensen in Afrika extra honger.” Fonio is de oplossing, betoogt zij. -
Mijn bevalling
Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was. -
Eigenaren zonnepanelen benadeeld bij saldering per maand, CDA stelt Kamervragen
Het CDA heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld aan minister Rob Jetten van Klimaat en Energie over hoe energieleveranciers de teruglevering van zonnepanelen verrekenen. De leveranciers moeten op jaarbasis salderen, maar het komt voor dat ze dat per maand doen. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo (on)gezond is pasta echt voor je: 'Het hangt ervanaf hoe en hoeveel je ervan eet’
Wie spaghetti kookt, kan kiezen voor witte of volkoren pasta. Maar tegenwoordig heb je ook glutenvrije, spelt of pasta van peulvruchten. Welke variant is gezonder?
-
PREMIUMKoken & Eten
Ook zo gek op drop? In deze fabriek worden er elke dag 2,5 miljoen gemaakt
Nergens in de wereld worden zoveel dropjes gegeten als in Nederland. En in hartje Nijkerk, aan de Westkadijk, worden al bijna zeventig jaar de Harlekijntjes gemaakt. Dag in dag uit vliegen er 2,5 miljoen van de lopende band. -
Koken & Eten
Zo viert Paul de Leeuw Vaderdag met man en zonen: ‘Altijd proberen we de jongens aan tafel te krijgen’
Zondag is het Vaderdag. Voor Paul de Leeuw, zijn echtgenoot Stephan en zonen Kas en Toby een goed moment om samen te eten. Misschien thuis, maar waarschijnlijk in een restaurant. ,,We aten vroeger met feestdagen altijd zalm, croissants, warme broodjes en eieren als ontbijt.” -
PREMIUM
Alles over picknicken en buiten eten
Als kind nuttigde hij zijn ‘cowboy-eten’ op het platje achter het huis, nu trekt meneer Hamersma de vrije natuur in voor de perfecte picknickplek. Met de meeneemmaaltijden van mevrouw.