Volledig scherm

Pompoen-kerriesoep met gekruide kip en geitenkaas-walnootcrumble

Deze gevulde pompoensoep bereid je in een handomdraai. De gebruikte curry en ras el hanout geven het geheel een goed gekruide smaak die prima past in deze winterse periode.

Ingrediënten (4 personen):
Pompoen-kerriesoep:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kg pompoen (bijv. Flespompoen), geschild en in blokjes gesneden
- 1 winterpeen, geschild en grofgehakt
- 2 witte uien, grofgehakt
- 2 knoflooktenen, grofgehakt
- 2 verse laurierblaadjes
- 1,5 liter water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 el currypoeder
- Zout en versgemalen zwarte peper

Garnituur:
- 150 gr kippendijen
- 1 tl ras el hanout kruiden
- 1 mespuntje zout
- 50 gram walnoten, gehakt
- 50 gram verse geitenkaas, verkruimeld
4 takjes verse koriander, blaadjes geplukt

Benodigdheden:
Kookpan
- Grote koekenpan of wok
- Staafmixer

Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen, witte ui, knoflook en laurierblaadjes kort aan.
- Voeg het water, de groentebouillon en het currypoeder toe en breng zacht aan de kook.
- Kook circa 15 minuten tot alle groenten gaar en zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Kruid de kippendijen met de ras el hanout en bak in circa 10 à 15 minuten goudbruin.
- Haal ze uit de pan en snijd in dunne reepjes.
- Schep de soep in kommen of diepe borden en garneer met de gekruide kip, walnoten, geitenkaas en blaadjes koriander. 

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
14759 stemmen