Volledig scherm
© delicious. magazine

Pompoentaart met geitenkaas

Makkelijker kan niet! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.

Ingrediënten (4 personen):
- 7 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 650 g flespompoen, geschild, pitten verwijderd
- 120 g geitenkaas, verkruimeld
- 2 tl verse tijmblaadjes
- 4 eieren
- 160 ml slagroom
- 185 ml melk
- Jonge gemengde sla, voor erbij

Benodigdheden:
- Taartvorm (23 cm Ø), ingevet

Bereidingswijze (bereiden 15 minuten, oven 45 minuten):
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden.
- Druk het deeg in de vorm en snijd het overhangende deeg weg.
- Prik de bodem in met een vork.
- Zet op een bakplaat en bak circa 15 minuten tot het deeg licht kleurt.
- Laat in 5 minuten iets afkoelen. Druk met je handen de deegbodem wat platter.
- Snijd intussen de pompoen met een scherp mes of op een mandoline in dunne plakjes.
- Schik ze vanaf de rand naar het midden toe als een rozet op de deegbodem.
- Strooi de geitenkaas en tijm erover.
Schakel de oventemperatuur terug tot 170ºC.
- Roer in een kom de eieren los met de room, melk en wat zout en peper.
- Schenk voorzichtig uit over de pompoen.
- Bak de pompoentaart ± 30 min. tot de vulling is gestold.
- Bestrooi de pompoentaart met zout en peper en serveer met de sla.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar andere receptenvan delicious. magazine? Klik dan hier.

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen