Volledig scherm
© delicious. magazine

Pompoentaart met geitenkaas

Makkelijker kan niet! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.

Ingrediënten (4 personen):
- 7 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 650 g flespompoen, geschild, pitten verwijderd
- 120 g geitenkaas, verkruimeld
- 2 tl verse tijmblaadjes
- 4 eieren
- 160 ml slagroom
- 185 ml melk
- Jonge gemengde sla, voor erbij

Benodigdheden:
- Taartvorm (23 cm Ø), ingevet

Bereidingswijze (bereiden 15 minuten, oven 45 minuten):
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden.
- Druk het deeg in de vorm en snijd het overhangende deeg weg.
- Prik de bodem in met een vork.
- Zet op een bakplaat en bak circa 15 minuten tot het deeg licht kleurt.
- Laat in 5 minuten iets afkoelen. Druk met je handen de deegbodem wat platter.
- Snijd intussen de pompoen met een scherp mes of op een mandoline in dunne plakjes.
- Schik ze vanaf de rand naar het midden toe als een rozet op de deegbodem.
- Strooi de geitenkaas en tijm erover.
- Schakel de oventemperatuur terug tot 170ºC.
- Roer in een kom de eieren los met de room, melk en wat zout en peper.
- Schenk voorzichtig uit over de pompoen.
- Bak de pompoentaart ± 30 min. tot de vulling is gestold.
- Bestrooi de pompoentaart met zout en peper en serveer met de sla.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar andere receptenvan delicious. magazine? Klik dan hier.

  1. Bijna niemand kent ze, maar deze tweelingzussen verkopen miljoenen flessen frisdrank

    Bijna niemand kent ze, maar deze tweeling­zus­sen verkopen miljoenen flessen frisdrank

    De Nederlandse tweelingzussen Raissa en Joyce de Haas (28) maken vanuit Londen furore met hun luxe en suikervrije frisdrankjes. De twee - geboren in Helmond, getogen in Antwerpen - richtten vijf jaar geleden Double Dutch Drinks op en verkochten al meer dan 10 miljoen flessen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de jonge ondernemers in de prestigieuze 30 under 30 Europe-lijst gezet. ,,Wij waren nooit zo van het bier.’’