Pompoentaart met geitenkaas
Makkelijker kan niet! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.
Ingrediënten (4 personen):
- 7 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 650 g flespompoen, geschild, pitten verwijderd
- 120 g geitenkaas, verkruimeld
- 2 tl verse tijmblaadjes
- 4 eieren
- 160 ml slagroom
- 185 ml melk
- Jonge gemengde sla, voor erbij
Benodigdheden:
- Taartvorm (23 cm Ø), ingevet
Bereidingswijze (bereiden 15 minuten, oven 45 minuten):
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden.
- Druk het deeg in de vorm en snijd het overhangende deeg weg.
- Prik de bodem in met een vork.
- Zet op een bakplaat en bak circa 15 minuten tot het deeg licht kleurt.
- Laat in 5 minuten iets afkoelen. Druk met je handen de deegbodem wat platter.
- Snijd intussen de pompoen met een scherp mes of op een mandoline in dunne plakjes.
- Schik ze vanaf de rand naar het midden toe als een rozet op de deegbodem.
- Strooi de geitenkaas en tijm erover.
- Schakel de oventemperatuur terug tot 170ºC.
- Roer in een kom de eieren los met de room, melk en wat zout en peper.
- Schenk voorzichtig uit over de pompoen.
- Bak de pompoentaart ± 30 min. tot de vulling is gestold.
- Bestrooi de pompoentaart met zout en peper en serveer met de sla.
Eet smakelijk!
Benieuwd naar andere receptenvan delicious. magazine? Klik dan hier.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug? -
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Hoe slechte darmbacteriën de kans op een depressie kunnen verhogen
Als we niet goed in ons vel zitten, grijpen we vaak naar dingen als chips en chocola. Maar als je veel bewerkte producten eet, kan je je op lange termijn slechter gaan voelen. Het verhoogt de kans op een depressie. -
Beter Eten
Kun je een supermarkt-ei uitbroeden? ‘Na zo’n drie weken hoor ik gepiep’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: kun je een ei uit de supermarkt uitbroeden? -
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
PREMIUMKoken & Eten24
Geen frisdrank maar water met een geurtje: dit zijn de voor- en nadelen
Water drinken is hip. Daarom verschijnen er steeds meer smaakmakers om het glaasje leidingwater op te fleuren.
-
Beter Eten
Chocolade is niet gezond en dat ligt niet alleen aan de zware metalen die er soms in zitten
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: Amerikaanse onderzoekers troffen zware metalen aan in chocolade die ook in Nederland wordt verkocht. Niet goed, maar er zijn belangrijkere redenen om niet te veel chocolade te eten. -
-
-
Met video
Gehaktbal van mammoetvlees: ‘Waarom zou je kiezen voor rund, kip of varken?’
Een enorme gehaktbal van gekweekt mammoetvlees. Zachtjes gegaard in de oven en vervolgens met een gasbrander bewerkt voor een sappige bruine kleur. Alleen weet nog niemand hoe deze prehistorische variant van oma’s gehaktbal smaakt. -
22
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties.