Volledig scherm
In Japan is de groene matchaversie heel populair. © Shutterstock

Populaire groene Kitkat komt naar Nederland

Chocolademerk Nestlé heeft bekend gemaakt dat de groene versie van Kitkat  vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar is. De chocoladereep met groene matchatheesmaak. 

De repen zijn vooralsnog bij AH to go te koop, daarna volgen andere verkooppunten. De lancering volgt op een vraag om vernieuwende producten van consumenten, aldus Nestlé. 

De groene versie is niet hetzelfde als de bekende Japanse variant, maar wel geïnspireerd op die populaire smaak. In Japan zijn volgens de chocoladeproducent door de jaren heen meer dan 350 varianten geïntroduceerd. Het is een lekkernij die vaak cadeau wordt gegeven en als souvenir meegenomen naar huis. Vorig jaar kwam Nestlé ook met een roze versie, de Kitkat Ruby. 

Matcha is groene thee in poedervorm die in Japan wordt gedronken, vaak als onderdeel van een uitgebreide theeceremonie. In de nieuwe reep wordt matcha gecombineerd met witte chocola.

De productie van de repen voor de Europese markt worden geproduceerd in Hamburg. Nestlé meldt dat de cacao duurzaam is ingekocht en dat de thee echte matchathee is afkomstig uit Japan en China. 

In deze video vertellen expert over de meest exclusieve chocolade ter wereld:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.