Kinderarts Inge Gies van het UZ Brussel (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderarts Inge Gies van het UZ Brussel (rechts). © Getty Images, rv

Professor: ‘Ongezonde voeding op lange termijn zeer schadelijk voor gezondheid’

Kinderen kun je maar het beste al jong goede eetgewoonten aanleren, vindt hoogleraar kindergeneeskunde Inge Gies. In haar werk ziet ze wat de gevolgen zijn van belabberde eetgewoonten. 

10 reacties

 • Geevers

  1 jaar geleden
  Probeer je kinderen zo laat mogelijk (pas na het 2e jaar of zo) in aanraking te laten komen met snoep, junkfood etc. Dat scheelt al zoveel. Gezond eten is niet duurder dan bv McDonald’s, het is alleen wat meer werk!
 • Elisa Brenneman

  1 jaar geleden
  Sommige reakties zijn nogal kortzichtig. Blijkbaar weten veel ouders dus niet wat slecht eten is voor een kind. Het gaat over hele jonge kinderen die 10 jaar geleden nog niet geboren waren en dus niet "meetbaar" waren voor de aow leeftijd. Ik werk persoonlijk liever altijd door dan dat ik op relatief jonge leeftijd al over de aow lig te dromen omdat ik geestelijk en/of lichamelijk zo uitgeput ben dat ik verder toch niets kan. Educatie=*1* 'Jong geleerd is oud gedaan' zegt het oude spreekwoord.
 • Zimmerman

  1 jaar geleden
  Peuters komen al veel te snel in contact met zoetigheden, snoep en andere lekkernij waardoor al het andere (gezonde, maar minder lekkere voeding) al snel geweigerd wordt. Zelf vind ik dat eten gezond moet zijn en als het lekker is, dan is dat mooi meegenomen. Eten hoeft niet altijd lekker te zijn.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Open deur zeker,kijk naar Amerikanen of Engelsen, vet,al op jonge leeftijd
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Onze overheden mekkeren de dakpannen van de daken, dat we te dik worden maar vergeten gemakshalve even dat zij zelf de oorzaak zijn. Onze overheid maakt gezond eten duur en ongezond eten is goedkoop. Ik zou zeggen, verbeter de wereld, begin bij de basis en maak gezond eten goedkoop en ongezond eten, duur, peper duur.