Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Sem Wijnhoven/DCI Media

Raad van State: Uitstel van statiegeldsysteem voor blikjes

Het statiegeldsysteem voor blikjes hoeft nog niet in te gaan op 1 januari 2023. De Raad van State geeft producenten en importeurs van metalen drankblikjes uitstel tot 1 april, omdat er nog niet genoeg machines zijn om de lege blikjes in te kunnen nemen en te persen.

46 reacties

 • Kas Van Dam

  2 maanden geleden
  Baal zo van al dat statiegeld... Geen idee waar ik al dat spul steeds moet laten, en regelmatig flesjes die niet geaccepteerd worden. Moet je weer naar een andere winkel voor dat ene flesje! Wordt met blikjes alleen maar erger! Kijk er niet naar uit.... Groot voorstander van recycling, maar het wordt te ingewikkeld zo.
 • Laurenz v.d. Burg - Dijkmans

  2 maanden geleden
  Raar, men weet al geruime tijd dat invoering van statiegeld er aankomt. Wachten, zeuren, lobbyen enz. Om het niet ingevoerd te krijgen wordt door diverse bedrijven belangrijker gevonden en meer geïnvesteerd, dan voorsorteren op de invoering. Ook al zou die er niet komen, had je als bedrijf / producent al een milieuvriendelijke uitstraling, daarmee een enorme pr, kunnen neer zetten om op jouw product wel statiegeld in te voeren of al ingevoerd te hebben, nee wachten en zeuren.
 • G. Lemmen

  2 maanden geleden
  @Anna Kouijzer. Dat is standaard in de Nederlandse politiek. Steeds maar weer het wiel opnieuw uitvinden. En daarna met een ondeugdelijk iets flink op je bek gaan.
 • Janine de Jager

  2 maanden geleden
  @!Ronald van Berkom Er zijn positieve ontwikkelingen, maar zo ver als u gesuggereert is het helaas nog lang niet. Het overgrote deel wordt nog slecht geautomatiseerd gesorteerd en verdwijnt in de verbrandingsoven. Doodzonde.
 • H Peters

  2 maanden geleden
  Er zou ook eens één keer in dit land iets helemaal goed gaan. Als het een bedrijf zou zijn was het al jaar en dag helemaal failliet geweest. Maar dit kabinet, en land, hobbelt verder als of niets in gebeurd (wat natuurlijk al jaren het geval is!).