Recept: Frittata met chorizo in vier stappen

koken & etenMet deze frittata in het vooruitzicht kan de dag niet snel genoeg voorbij gaan. Vanavond is het weer tijd om 'eFFe te Cheffen'. Op het menu: frittata met chorizo en buffelmozzarella. Dat wordt smullen!

Zin in Hollandse kost? Probeer deze boerenkool met worst. 

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 rode ui
- 125g chorizo
- 1 geroosterde paprika
- 100g babyspinazie
- 6 eieren
- 50ml slagroom
- 15g bladpeterselie
- 150g mini buffelmozzarella
- 50g grana padano
- 10 basilicumblaadjes
- 2el olijfolie
- Zout en peper

Benodigdheden:
- Koekenpan
- Ovenschotel

Toch meer zin in een volkoren spaghetti met gamba's? Bekijk hier de video.

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Hak de rode ui fijn, snijd de chorizo in plakjes en de geroosterde paprika in reepjes.
- Halveer de mini buffelmozzarella.
- Bak de chorizo in een koekenpan. Neem de chorizo uit de koekenpan en dep droog met een stuk keukenpapier.
- Bak de rode ui en voeg hier de babyspinazie en geroosterde paprika aan toe.
- Klop de 6 eieren in een kom en voeg de slagroom toe. Voeg zout, peper en bladpeterselie toe naar smaak. Doe de mini buffelmozzarella stukjes in het mengsel.
- Leg de gebakken rode ui, babyspinazie en geroosterde paprika in de ovenschotel. Giet het eimengsel hieroverheen. Maak het geheel af met de gebakken chorizo en rasp de grana padano eroverheen.
- Zet de frittata in de oven voor 3-5 minuten.

Eet smakelijk!

Meer recepten? Bekijk hier alle eFFe Cheffen video’s.

Volledig scherm
© Koken & Eten
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.