Recept: Frittata met chorizo in vier stappen

koken & etenMet deze frittata in het vooruitzicht kan de dag niet snel genoeg voorbij gaan. Vanavond is het weer tijd om 'eFFe te Cheffen'. Op het menu: frittata met chorizo en buffelmozzarella. Dat wordt smullen!

Zin in Hollandse kost? Probeer deze boerenkool met worst. 

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 rode ui
- 125g chorizo
- 1 geroosterde paprika
- 100g babyspinazie
- 6 eieren
- 50ml slagroom
- 15g bladpeterselie
- 150g mini buffelmozzarella
- 50g grana padano
- 10 basilicumblaadjes
- 2el olijfolie
- Zout en peper

Benodigdheden:
- Koekenpan
- Ovenschotel

Toch meer zin in een volkoren spaghetti met gamba's? Bekijk hier de video.

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Hak de rode ui fijn, snijd de chorizo in plakjes en de geroosterde paprika in reepjes.
- Halveer de mini buffelmozzarella.
- Bak de chorizo in een koekenpan. Neem de chorizo uit de koekenpan en dep droog met een stuk keukenpapier.
- Bak de rode ui en voeg hier de babyspinazie en geroosterde paprika aan toe.
- Klop de 6 eieren in een kom en voeg de slagroom toe. Voeg zout, peper en bladpeterselie toe naar smaak. Doe de mini buffelmozzarella stukjes in het mengsel.
- Leg de gebakken rode ui, babyspinazie en geroosterde paprika in de ovenschotel. Giet het eimengsel hieroverheen. Maak het geheel af met de gebakken chorizo en rasp de grana padano eroverheen.
- Zet de frittata in de oven voor 3-5 minuten.

Eet smakelijk!

Meer recepten? Bekijk hier alle eFFe Cheffen video’s.

Volledig scherm
© Koken & Eten