Recept van de dag: Entrecote met bearnaisesaus en groene salade

Volgens de Fransen is gegrilde entrecote het lekkerste stukje vlees wat er bestaat. Chef John Gerdsen laat zien hoe je het vlees op smaak brengt en bakt en hoe je een volle bearnaisesaus maakt. 

Ingrediënten (voor 4 personen):
Gastrique - voor de bearnaisesaus
- 1 sjalot
- 5 peperkorrels
- 200 ml witte wijnazijn
- 200 ml droge witte wijn
- 5 takjes dragon

Entrecote
- 800 g entrecote
- 4 teentjes knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- 1 el olijfolie

Bearnaisesaus
- 250 g roomboter
- 4 eieren
- 3 takjes dragon

Benodigdheden: 
-
Grill of grillpan
- Aluminiumfolie
- Ovenschaal

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Wil je meer recepten van de dag zien? Bekijk de video’s hieronder:

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.