Recept van de dag: Krokante karbonades met gegrilde groenten
Deze krokante karbonades met gegrilde groenten voelt Italiaans aan. Dat komt doordat de groenten een aangename gegrilde smaak hebben en de karbonade een lekker krokant jasje.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 haaskarbonades (zonder bot)
- 1 bosje rozemarijn
- 200 g panko
- 250 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 citroen
- 50 g bloem
- 1 ei
- 30 ml zonnebloemolie
- 1 bos groene asperges
- 1 bosje lente-ui
- 25 ml olijfolie
Benodigdheden:
- Vershoudfolie
- Deegroller
- Rasp
- 3 kommen
- Koekenpan
- Grillpan
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM8
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
-
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Een boterham met kaas is gezonder dan je denkt
Kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Het in Nederland zo geliefde broodbeleg heeft daardoor bij sommigen een slecht imago; het zou ongezond zijn. Maar volgens wetenschappers klopt dat niet. -
PREMIUM34
Elke dag een of meer blikjes cola (zero) zoals Roger vroeger: hoe (on)gezond is dat nu eigenlijk echt?
Roger van Damme dronk vroeger - voor hij op zijn gezondheid begon te letten - 15 tot 20 blikjes Coca-Cola Zero per dag. Van Damme is een Nederlandse chef-kok, die een Michelinster in Antwerpen heeft en te zien is in verschillende Vlaamse tv-programma’s. Dat frisdrank niet gezond is, weten we, maar kan het kwaad als je elke dag één of meer blikjes drinkt? Is Coca-Cola Zero gezonder dan gewone cola? En tot hoeveel blikjes beperk je jezelf best? Voedingsexpert Eric De Maerteleire legt uit. -
PREMIUM24
Schrikken in de lunchroom: Bernadet hoort ‘raar geluid’ bij het eten van haar wrap
Het klinkt smakelijk: een gevulde wrap met gebakken groenten en pittig gekruid runderstoofvlees. Bernadet Vroon (33), verslaggever bij deze krant, ging er dan ook eens goed voor zitten toen het gerecht vanmiddag werd geserveerd in Elburg. Maar na een paar happen vond ze een verrassing op haar bord: ,,Wat is dit?”Elburg -
PREMIUMBorrelhapjes
Op zoek naar inspiratie voor de lenteborrel? Probeer deze 3 hapjes eens!
Asperges met doorkijkham en drassige melbatoastjes: dit waren de hartige hapjes in Harolds jeugd. Die tijd is voorbij. Ruim baan voor loaded potato skins en halloumifriet.
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
-
-
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’