Restaurant Soek Damascus in Wageningen is weer open en verwelkomt weer veel gasten.
Volledig scherm
Restaurant Soek Damascus in Wageningen is weer open en verwelkomt weer veel gasten. © Sven Menschel

Restaurants herstellen razendsnel: ‘Laten we hopen dat alles snel normaal wordt’

Koken & EtenNu restaurantbezoek weer kan, stromen de bezoekers weer toe. In veel restaurants moet je zelfs moeite doen om een plek te krijgen. ‘Dit weekend zit helemaal vol.’

27 reacties

 • Richard Mulder

  8 maanden geleden
  Horeca is niet essentieel. Het is een overbodige luxe waar men heel goed zonder kan. En ik wil zelf mijn eten bereiden, niet het risico lopen dat een kok erin spuugt of z'n kont of penis krabt en dan in mijn ingrediënten zit te wroeten met poep of pis/sperma vingers. Weggegooid geld en nog gevaarlijk ook.
 • John Houben

  8 maanden geleden
  C.J.H. PIETERSE zegt @ dat zakenlieden met de hogere inkomens de horecaprijzen normaal vinden.@ Het is niet wat het lijkt mijn beste. Zij genieten slechts bij de gratie van de declaratie, waar de horecaondernemer handig op inspeelt. Indien zij dat uit privémiddelen zouden moeten betalen werd dat een heel ander verhaal.
 • John Houben

  8 maanden geleden
  Roland Leusden zegt: @ uit eten word een privilege voor de middenklasse.@ Veel mensen uit de bovenkant van de middenklasse hebben hard gewerkt voor hun geld. Geld uitgeven is voor hen geen probleem. Maar exorbitante bedragen neertellen voor een maaltijd is aan hen niet besteed. Uit principe niet.
 • J.C. Kattestaart

  8 maanden geleden
  Aan mij zal de Horeca weinig of niets verdienen.Met alleen AOW kan ik mijn net hoofd boven waterhouden.En maar janken met staatsondersteuning BAH!
 • Roland Leusden

  8 maanden geleden
  Jan Modaal gaat niet uit eten, die zien hun energierekeningen verdubbelen en de dagelijkse boodschappen ook. Ook de horeca zal niet ontkomen aan het verdubbelen van de prijzen, terugbetalen steun, energie, inkoop. Kortom uit eten word een privilege voor de middenklasse.
 1. Restaurant roept recessiekaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’
  PREMIUM
  Koken & Eten
  4

  Restaurant roept recessie­kaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’

  Nee, de eigenaren van restaurant Robuust in Nieuwegein en IJsselstein hebben het financieel niet makkelijk, met de hoge personeelskosten en stijgende gasprijzen. Maar dat de gasten in hun restaurant óók stukken minder te besteden hebben, wordt steeds vaker duidelijk. De ondernemers riepen een ‘recessiekaart’ in het leven. ,,Een menu met alleen maar écht betaalbaar eten.’’