Vapiano telt in Nederland elf restaurants, waaronder twee in Rotterdam.
Volledig scherm
Vapiano telt in Nederland elf restaurants, waaronder twee in Rotterdam. © Sanne Donders

Restaurants Vapiano verdwijnen toch niet uit Nederland

De Nederlandse restaurants van pizza- en pastaketen Vapiano, die een paar weken geleden failliet werd verklaard, verdwijnen niet uit ons land. Het lukt om voor de keten, die elf vestigingen in Nederland heeft, een doorstart te maken. 

Dat meldt de curator van de Nederlandse tak van het Duitse concern. Het is nog onduidelijk of alle vestigingen blijven bestaan of alleen een deel daarvan. Vapiano heeft onder meer twee restaurants in Amsterdam, twee in Rotterdam en twee in Utrecht.

Op 30 april sprak de rechtbank Gelderland het faillissement uit van Vapiano Nederland. Dit was het directe gevolg van de faillissementsaanvraag van het Duitse moederbedrijf begin april en de gedwongen sluitingen vanwege Covid-19. ,,Wij zijn ontzettend blij voor onze medewerkers en onze gasten dat Vapiano Nederland op een positieve manier door kan gaan. Wij danken alle betrokkenen voor hun inzet en vertrouwen”, aldus de woordvoerder van de keten.

De restaurants openen hun deuren binnenkort als de horeca op 1 juni weer open mag. Volgens de woordvoerder gaat Vapiano nu zijn best doen om restaurants aan te passen aan de voorzorgsnormen met het oog op het coronavirus.

Vapiano in Utrecht.
Volledig scherm
Vapiano in Utrecht. © Indebuurt Utrecht

Bekijk deze video met premier Mark Rutte over de heropening van de terrassen.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen