Restaurants zijn klaar met no-shows en vragen vaker om betaling vooraf
Koken & etenMet de opmars van no-shows zien restaurateurs hun omzet kelderen. Vooral met kerst, de hoogtijdagen in de horeca, zijn niet-nagekomen reserveringen funest. ‘Het kan toch niet zo zijn dat ik failliet ga doordat een ander geen fatsoen heeft.’
Delen per e-mail
Elke avond is er bij Auberge Jean & Marie plek voor 58 gasten en elke avond is het restaurant volgeboekt. Het Franse restaurant is van Jan Grijspeere en zijn vrouw Marije Bremer. Samen begonnen ze 2,5 jaar geleden met hun onderneming aan de rustige kant van de Albert Cuypstraat.
,,Onze tafels zijn één keer per avond bezet,” zegt Grijspeere. ,,We werken niet met shifts. Dat betekent dat onze inkomsten van die 58 bezoekers moeten komen.” Maar lang niet iedereen die reserveert komt ook echt eten.
,,Meerdere keren per week blijven gereserveerde stoelen leeg. Gasten komen niet opdagen; en dan bedoel ik echt niet opdagen. Geen belletje vooraf, geen mail, niets.” Voor Grijspeere betekent dat simpelweg minder omzet. Van passanten moet het paar het niet hebben.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Broccolistam weggooien is zonde: zes manieren om deze wél te gebruiken
Volgens laatste cijfers uit 2018 verspillen we per persoon zo’n 40 kilo aan voedsel per jaar. Nergens voor nodig, als je weet hoe je het moet voorkomen. -
Koken & eten / Video ‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
De Belg die in het Aldi-filiaal in Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer voorhanden waren, heeft bij de politie een klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie. De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. -
PREMIUM
Stiekem toch een dagje naar kantoor: ‘Ik verkoop beter als ik je echt aan kan kijken’
Werk thuis, zegt Rutte. Maar doen we dat ook? In de avondschemer is het eenvoudig koppen tellen achter de verlichte kantoorramen. Sommigen werken op locatie uit noodzaak, anderen omdat ze er mentaal naar snakken om even het huis uit te zijn. -
Duizend mensen reageren op dit rijtjeshuis in Ooij
Duizend huishoudens willen hier wonen, in deze tussenwoning aan de Dr. Kochlaan in Ooij, bij Nijmegen. Het betreft een sociale huurwoning van woningcorporatie Oosterpoort met drie slaapkamers en een kale huur van 633 euro per maand. -
De Haagse brouwketels van Kompaan worden flink opgestookt voor het goede doel
Bierliefhebbers steken samen met Kompaan de handen uit de mouwen voor het goede doel. De winst op barley wine (gerstewijn) met fruit van de Haagse brouwerij gaat volledig naar Stichting ALS.
-
Wetenschappelijk Bewezen Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
PREMIUM
In Rotterdam zijn burgers op z’n ‘Rapunzels’ af te halen: vanuit het raam, via een mandje...van onderen!
-
Koken & eten Zo houd je het gezellig op een druk terras: 'Ga niet met je vingers knippen’
Gezellig een terrasje pakken? Heerlijk, maar bedenk dat je niet alleen op de wereld bent. Etiquettedeskundige Anne-Marie van Leggelo geeft tips hoe we het terrasseizoen zo aangenaam mogelijk kunnen doorbrengen. ‘Hou jezelf een spiegel voor’.