RIVM: Eet geen vis en garnalen uit Westerschelde

Met videoEet zo min mogelijk zelf gevangen vis en schaal- en schelpdieren uit de Westerschelde en het Kanaal Gent-Terneuzen. Er zit te veel PFAS in, acht tot tien keer hoger dan bij vergelijkbare producten in de winkel. 

22 reacties

  • Joop van der Schoor

    1 maand geleden
    ja, en de vis heeft een stempel waarop staat waar ze zijn gevangen ..... soms denk ik dat ik de kerstman ben, of batman, of lady Gaga
  • van Loef

    1 maand geleden
    @ Bults, als er een vergunning is afgegeven is de eventuele lozing niet meer illegaal. Pfas is een van de forever chemicalien. Zie de film dark waters over ptfe, de voorloper van pfas. We zitten in een tijd van transitie vwb onze manier van leven. Vergeet niet dat alles wat je gebruikt en aanhebt met de industrie gemaakt word. Van je schoenen en de handvaten van je fiets tot de flessen waar je uit drinkt en de lak op je auto. Tis allemaal olie. Wel dient de industrie zich aan de wet te houden.
  • M.G. Bults

    1 maand geleden
    Wat kan je nog eten. Nu komt de rotzooi uit Vlaanderen, maar vergeet niet dat Nederland tot op het bot vervuild is. Onze overheid geeft al 20, 30 jaar vergunningen af voor illegale lozingen. De grond de lucht en het water zit vol rotzooi. Met name VVD ministers hebben niets met milieu of volksgezondheid zolan de pegels maar rollen. Zie de documentaires van Zembla, "Bagger". Maar kijk ook naar o.a. Tata Steel.
  • Julia van Damme

    1 maand geleden
    @ james Young: SliP? Kun je in de was doen hoor. Of is de vervuiling zo erg dat die helemaal uitgebaggerd moet worden? :D
  • M Waarhold

    1 maand geleden
    @A. Volmer dat is niet helemaal waar, de ambtenaren die dit moeten regelen zijn traag. BASF heeft in het verleden ook een reprimande gehad en heeft zich aangepast omdat wij veel verontreinigingen binnen kregen via de rivieren.
  1. Stad krijgt concurrentie van dorp: ‘Het is net de Harbour Club, maar dan in Alblasserdam’
    Koken & Eten

    Stad krijgt concurren­tie van dorp: ‘Het is net de Harbour Club, maar dan in Alblasser­dam’

    Ineens was het overal druk in de stad. Elke kroeg zit vol, je kan niet meer reserveren in je favoriete restaurant en je staat weer ouderwets in de file op weg naar het centrum. Maar waarom zou je de stad in gaan als je ook gewoon in de buurt gezellig kan borrelen of goed kan dineren, redeneert foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer. ‘De goede horeca uit de stad neemt steeds meer de wijk naar de regio.’