Een gezonde lunch wordt door KoppertCress ook op scholen verzorgd
Volledig scherm
PREMIUM
Een gezonde lunch wordt door KoppertCress ook op scholen verzorgd © Merel Klijzing

Rob mag geen gratis, gezonde lunch aan zijn werknemers geven en moet 100.000 euro terugbetalen

Ondernemer Rob Baan heeft de slag om het verstrekken van een gezonde, gratis lunch aan zijn werknemers verloren. De rechter oordeelde donderdag dat de eigenaar van Koppert Cress hiermee verkapt loon betaalt. Als gevolg van de uitspraak moet Baan verdeeld over vier jaar zo'n 100.000 euro achterstallige loonbelasting betalen.  

47 reacties

 • Marcus de Graaf

  4 maanden geleden
  Gewoon een stichting in het leven roepen..."... stichting gezonde voeding..." ...de donatie aan de stichting aftrekken van de winst voor belasting en de werknemers voor 1,- per jaar lid laten zijn van die stichting! Hopla wet omzeilt en iedereen blij! Dat niet alleen de belasting dienst betaald er dan aan mee omdat je minder winst belasting afdraagt...die heeft het nakijken.
 • H.T. Rosendahl

  5 maanden geleden
  Hoezo belasting betalen gaan we ook naheffingen doen bij de brievenbusfirma's of de multinationals, die het geld wegsluizen naar het buitenland.
 • A. Smit

  5 maanden geleden
  zowel rechter als landsadvocaat zijn niet meer van deze tijd. beide met (vroeg) pensioen sturen dus.
 • Rita Loggen

  5 maanden geleden
  Maria Je moet je toch langzamerhand dood schamen als je bij de Belastingdienst werkt, een van de criminele overheidsdiensten. Hoe krijg je zelf nog een hap door je keel?
 • Raymon Wieser

  5 maanden geleden
  De wet is al jaren duidelijk en geldt voor iedereen. Kan meneer wel vinden dat hij gelijk heeft maar hij had beter niet zo eigenwijs moeten zijn en gewoon de paar euro per maand aan loonheffing pp moeten afdragen, net als iedere andere werkgever in NL die etenswaar aan personeel verstrekt. Nee lijkt hij een eigenzinnig eigenwijs mannetje dat zijn zin wil doordrammen. De hogere rechter zal zijn relaas gelijk van tafel vegen. De wet is de wet.
 1. Knokken voor gratis gezonde bedrijfslunch waar belastingdienst geld voor wil krijgen
  PREMIUM

  Knokken voor gratis gezonde bedrijfs­lunch waar belasting­dienst geld voor wil krijgen

  Een gezonde, gratis lunch op het werk. Ondernemer Rob Baan van Koppert Cress zorgt er dagelijks voor en hoopt dat op den duur alle werknemers in Nederland van een dergelijke secundaire arbeidsvoorwaarde kunnen genieten. De Belastingdienst gooit vooralsnog roet in het eten. Ze beschouwen het 12-uurtje als loon in natura en eisen tienduizenden euro's aan achterstallige loonbelasting van de ondernemer.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?