Volledig scherm

Rode koolsalade met gebakken hertenfilet

Vandaag pakken we uit met hertenfilet van Estée, chef bij 24Kitchen. Gecombineerd met een salade van rode kool is dit het ultieme gerecht om de avond mee te beginnen. 

Ingrediënten (4 personen):
- 1/2 rode kool
- 2 + 2 el gembersiroop
- 4 el frambozenazijn
- 1 el grove mosterd
- 4 + 2 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 Hollandse appel
- 2 el gedroogde cranberry’s
- 70 g pistachenootjes
- 6 takjes salie
-2 hertenfilets van 150 g per stuk
2 tl knoflookpoeder

Bereiding:
Snijd de rode kool in dunne plakken en doe de rode kool in een grote kom. Meng de rode kool met peper en zout. Voeg daar de gembersiroop, frambozenazijn, grove mosterd en olie aan toe. Kneed alles goed door elkaar met je hand. Zo kneed je de sappen uit de rode kool en wordt hij sneller wat slapper. Laat de rode kool zo een tijdje staan.
- Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd ook de appel in plakjes. Je hoeft de appel niet te schillen want de schil is juist wel lekker voor de bite. Meng allebei door de rode kool samen met de gedroogde cranberry’s.
- Rooster de pistachenoten kort in een droge pan voor circa vijf minuten tot ze licht gekleurd zijn. Kruid ze met een beetje five-slice en zout. Draai ze daarna kort door in een staafmixbakje samen met blaadjes salie tot een crumble.
- Kruid de hertenfilet met peper en zout en een klein beetje knoflookpoeder. Verwarm de koekenpan waar je de noten in geroosterd hebt met een scheut olie. Bak de hertenfilet in een hete pan als een biefstuk. Zorg ervoor dat er een mooi bruin korstje rondom de filet komt. Doe de hertenfilet in een voorverwarmde oven van 180 graden voor circa 7 minuten. Hij moet warm zijn van binnen maar nog wel mooi rosé.
Sprenkel wat olie met gembersiroop op een bord en rol daar de hertenfilet doorheen. Haal hem daarna door de pistachenootcrumble. Snijd de hertenfilet in dunne plakken.

Serveren:
Serveer de salade met daar bovenop de hertenfilet. 

Eet smakelijk!

In samenwerking met 24Kitchen en Estée Strooker.

Volledig scherm
© 24Kitchen

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen