Volledig scherm
© Sven Benjamins

Romige wraps met kip

Dit is een typisch gevalletje weinig moeite, groot resultaat. In slechts 15 minuten tover je deze heerlijk romige wraps met avocado en kip namelijk al op tafel! Makkelijk, verantwoord en lekker. Een ideale maaltijd voor op de vrijdagavond.

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 4 wraps
– 2 avocado’s
– 10 el magere kwark
– 1 flinke hand verse bieslook
– 300 g kipfilet

Bereidingswijze (15 minuten):
– Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bestrijk ze licht met olie, bestrooi met wat peper en zout en grill de kip in een grillpan in zo’n 7 minuten gaar.
– Doe de kwark in een kom, knip hierboven de bieslook fijn en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en zet even weg.
– Grill de wraps kort in de pan tot er grillstreepjes ontstaan.
– Prak een halve avocado fijn op een wrap, verdeel de kipreepjes hierop en maak af met een paar flinke eetlepels van het bieslook-kwarkmengsel.

Tip: Je kunt in dit recept kant-en-klare wraps gebruiken, maar als je wat extra tijd hebt kun je ze ook heel makkelijk zelf maken. Meng daarvoor 100 gram (spelt)meel met 45 milliliter water en een flinke snuf zout tot deeg. Rol hier vervolgens twee dunne wraps van en bak ze zo’n 2 minuten per kant in een droge koekenpan. Lekker!

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.

Volledig scherm
© Mariët Mons
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.