Fotograaf: Saskia Lelieveld
Volledig scherm
© Fotograaf: Saskia Lelieveld

Ronald Giphart en Mascha Lammes delen favoriete gerechten: ‘Zelf aten we vroeger kant-en-klaar’

In hun nieuwe boek De Wereld Thuis delen echtpaar Mascha Lammes en Ronald Giphart zeventig gerechten van over de hele wereld die zij zelf thuis maken. Het boek is het resultaat van hun eigen culinaire reis. En die reis heeft even geduurd. Voor zij zelf ‘sterrenchefs’ waren, aten ze thuis gewoon blikvoer. 

  1. Restaurant roept recessiekaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’
    PREMIUM
    Koken & Eten
    7

    Restaurant roept recessie­kaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’

    Nee, de eigenaren van restaurant Robuust in Nieuwegein en IJsselstein hebben het financieel niet makkelijk, met de hoge personeelskosten en stijgende gasprijzen. Maar dat de gasten in hun restaurant óók stukken minder te besteden hebben, wordt steeds vaker duidelijk. De ondernemers riepen een ‘recessiekaart’ in het leven. ,,Een menu met alleen maar écht betaalbaar eten.’’