Volledig scherm
© April Elizabeth Photograpy

Run op bakkerij die koffie in donut serveert

Je koffie drinken uit een donut? Ja, het kan echt. Een Australische bakker ontwikkelde de donut-koffiekop en gaat er viral mee.

Waarom je zoete snack en koffie los van elkaar eten en drinken als je ze ook kunt combineren? Dat is de gedachte achter deze nieuwe uitvinding. De donut is omhuld met een laagje kaneel en de binnenkant bevat een laagje Nutella. Hierna volgt een espressoshot met melk en schuim: de cappuccino. Voor iets meer dan 5 euro heb je de creatie in handen. 

Voor de duidelijkheid: er wordt geen gat in de donut geboord, maar de bakkers van Kenilworth Bakery in Australië maken er een mooi kuiltje in. Dankzij een speciale formule die barista Fernando en ervaren bakker Jeff hebben bedacht lekt de koffie niet door de donut heen.

Is koffie niet jouw ding? Ook daar is aan gedacht. Je kan de donut in dat geval met warme chocolademelk laten vullen. 

Volledig scherm
© April Elizabeth Photography
Volledig scherm
© April Elizabeth Photography

Het is niet de eerste keer dat deze Australische bakkerij viral gaat met een opvallend idee. Eerder bedachten ze er de donut van 1 kilo. Klanten konden kiezen uit een vulling van jam, vla of Nutella en werden uitgedaagd om het gevaarte van bijna 13 euro op te eten. Niet veel van de gegadigden slaagden hierin. 

Was je één van de 'gelukkigen'? Dan kreeg je je geld terug en een ereplek op de muur. Van de 2.000 kandidaten is het 150 tot 200 personen gelukt om een plekje te bemachtigen. 

Wil je kans maken op het nieuwe boek De Brabander Bakt? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.