Rutger bakt: gruwelijk lekkere chocoladekoekjes
Chocolade in overvloed: Door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Je kunt dit deeg trouwens als rol invriezen, zodat je altijd snel verse koekjes kunt bakken voor onverwacht bezoek.
Rutger bakt
Rutger van den Broek won de eerste editie van Heel Holland Bakt en bakt sindsdien nog meer dan ooit. Hij heeft diverse bestsellers - zoals Bakbijbel en Koekjesbijbel - op zijn naam staan en een veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl. Dit recept van chocoladekoekjes komt uit de Koekjesbijbel.
Ingrediënten (voor 40-50 koekjes):
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 1 eidooier, op kamertemperatuur
- 250 g bloem
- 30 g cacaopoeder
- ½ tl baking soda
- 150 g pure chocolade, grof gehakt
Bereidingswijze:
- Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel.
- Meng de eidooier erdoor. Voeg vervolgens de bloem, het cacaopoeder en de baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatst de gehakte chocolade door.
- Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in plasticfolie en laat ze minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg die met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes in 18-23 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
Tip: In plaats van stukjes chocolade kun je ook 100 gram grof gehakte hazelnoten door het deeg kneden.
Dit recept van Rutger komt uit de Koekjesbijbel
Benieuwd naar meer bakrecepten? Op zijn blog Rutgerbakt.nl deelt Rutger meer leuke gerechten waar je thuis mee aan de slag kunt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Pizzaketen Domino’s vertrekt uit Italië wegens gebrek aan klanten
Domino’s Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza’s van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het Amerikaanse pizzabedrijf daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino’s in Italië hebben hun deuren gesloten. -
PREMIUM
Dit bosrestaurant staat midden in de natuur: ‘De Veluwe is mijn moestuin’
We moeten vertragen. Minder prikkels, meer contact met onszelf en de natuur. Een weekendje de natuur in op een landgoed, met diner, doet wonderen. -
Koken & Eten
Spaanse gerechten: haal het vakantiegevoel in huis met kip, tortilla en patatas bravas
Op vakantie gaan in Spanje is heerlijk, maar je kunt de smaken natuurlijk ook gewoon in huis halen met Spaanse gerechten. Eatertainment koos vijf fijne gerechten uit. -
PREMIUM
Acute kiespijn ’s nachts? Dan kan je zomaar een flinke rit staan te wachten
Acute kiespijn of tandpijn? Tand afgebroken of een kroon eruit gevallen? Door personeelsproblemen bij spoedartsen moet je voor hulp buiten de reguliere openingstijden van de tandarts regelmatig steeds verder rijden. Het overkwam René Heus uit Apeldoorn. ,,Naar Deventer? Kan dat niet gewoon in Apeldoorn?” -
PREMIUM
Waarom je wel en niet je huis zou moeten verhuren
Je kunt er een aardige bijverdienste aan hebben, maar het idee dat er vreemden in je bed slapen is voor jou misschien een stap te ver. De voors en tegens van je huis verhuren.
-
Duurder tijdens levertijd: prijzen nieuwe auto’s blijven maar stijgen
Nieuwe auto’s zijn de afgelopen maanden rap duurder geworden, meldt dataleverancier Autotelex. Prijsverhogingen van vijf of zelfs tien procent zijn geen uitzondering en kunnen ook plaatsvinden ná het tekenen van het koopcontract. -
PREMIUM
Bekendste haringzaak van Den Haag is niet meer: ‘Het is een aparte situatie’
Bezongen in het onofficiële Haagse volkslied en opgenomen in een sketch van Jacobse en Van Es, maar nu is De Haringkoning aan het Haagse Rijswijkseplein (voorlopig) niet meer. ‘Wegens omstandigheden zijn wij genoodzaakt om De Haringkoning te sluiten.’ En dus lijkt het honderdjarig bestaan in 2027 er niet meer te komen. -
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier.