Volledig scherm
© De Koekjesbijbel

Rutger bakt: gruwelijk lekkere chocoladekoekjes

Chocolade in overvloed: Door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Je kunt dit deeg trouwens als rol invriezen, zodat je altijd snel verse koekjes kunt bakken voor onverwacht bezoek. 

Rutger bakt 
Rutger van den Broek won de eerste editie van Heel Holland Bakt en bakt sindsdien nog meer dan ooit. Hij heeft diverse bestsellers - zoals Bakbijbel en Koekjesbijbel - op zijn naam staan en een veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl. Dit recept van chocoladekoekjes komt uit de Koekjesbijbel.

Ingrediënten (voor 40-50 koekjes): 
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 1 eidooier, op kamertemperatuur
- 250 g bloem
- 30 g cacaopoeder
- ½ tl baking soda
- 150 g pure chocolade, grof gehakt

Bereidingswijze: 
- Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel.
- Meng de eidooier erdoor. Voeg vervolgens de bloem, het cacaopoeder en de baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatst de gehakte chocolade door. 
- Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in plasticfolie en laat ze minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg die met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes in 18-23 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
Tip: In plaats van stukjes chocolade kun je ook 100 gram grof gehakte hazelnoten door het deeg kneden.

Dit recept van Rutger komt uit de Koekjesbijbel 

Benieuwd naar meer bakrecepten? Op zijn blog Rutgerbakt.nl deelt Rutger meer leuke gerechten waar je thuis mee aan de slag kunt. 

Volledig scherm
© Alexstyling